Poziom spalania LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Chciałbym dokonać porównanie poziomu spalania LPG. W moim mrówkojadzie 1.5 instalacja BRC (paliwo wyłącznie od BP) wynosi w cyklu miejskim 12,4 / 100 km. Przy założeniu, że spalanie LPG jest większe o ca. 15% od etyliny to szacowany pozim spalania benzyny wynosiłby ok. 10,5 / 100 km.
A jak jest u Was?
Pozdr.,
Wrolo

Instalacja romano, trasa 8,5l, miasto ok 10l

U mnie też ok. 13 litrów po miescie - tylko ,że ja mam 2,0....

to looz, bynajmniej wiem ze wszystko u mnie ok, raz mialem trase gdzie spalil mi okolo 20l gazu ( polno - lesna droga ), nic tylko przyspieszac ile sie da ( poki w miare rowna droga) nastepnie od razu po henlach, powoli przez dziury, pozniej po gorke i tak w kolko przez jakies 60 km ( droga oczywiscie nie utwardzana )

już nie raz o tym pisawszy...
miasto ( spokojna jazda ) 10-11 litrów
miasto ( trzymanie klepiska ) 12-13 litrów
trasa ( spokojnie ) minium było 6,8 litra średnio około 8 litrów
autostrada - gaz w podłodze - niecałe 10 litrów

Instalacja na bezpośrednim wtrysku gassu

Wczoraj tankowałem po ok. 270 km. Wynik - 12l/100 km - absolutnie tylko miasto.

Ja prowadzę sobie statystykę spalania, wacha się w granicach 10,5 - 12l /100km, koszt jednego kilometra średnio 17groszy

umnie ja zwylke 11.5-12l miasto(katowice.chorzów) troche atrasza(autostrada A4 srednia predkośc 160km/h) i tak na okrąglo generalnie noga w podłodze.!

ekonomia to 8l/h na trasie.!

standard ostatnimi czasy trasa tychy- katowice (30km poza mistem) przy takiej jedzie wychodzi mi 10-11l/h oczywscie but w podłodze.!