Olej20w50

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to jest i czy jest lepsze niz 15w40 do mojego poldzera 91 gdzie na liczniku jest bardzo duzo kilosow

Myśle że olej typu 20W50 specjalnie nic nie pomoże!A jeśli cały czas bujasz na 15W40 i wszystko jest w porządku to po co zmieniać?20W50 to jest dobre do totalnie zarżniętych silników!

Symbol mówi tyle że w zimie będzie smoła a w lecie będzie się sprawował dobrze tak więc chyba nie zmieniaj.

no bo szykuje mi sie wymiana i ostatnio widzialem wlasnie taki olej w jakims hipermarkecie dzieki za odp

Kup sobie Lotos Gas i już 15 W 40

Abo Elfa Sporti 15w40 i po kłopocie

Tylko trosku różnica w cenie tak mi sie zdaje ale Elf jest super mój ojciec lał takiego do Malucha jak kiedys nalał Selktor Plus no cóż taki wtedy był i tez nie było łatwo dostać, i zatarlismy silnik wracając z wczasów z NRD no to było jakieś 20 lat temu Wtedy potem w Motorze napisali o wadliwej serii oleju Selektor który jak podali był niepełnowartościowy, ale nikt nie poczuwał sie do zwrotu kosztów naprawy no bo po co. Od tego czasu ojciec lał do Malucha Elf kupowany w Pewexie za Bony PKO i Waluty Wymienialne. A Bony PKO to były Polskie dolary - to takie wyjasnionko dla później urodzonych i nie pamietają tego i owego

Oowszem róznica jest w senie ale i w jakości też