Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2002-12-30 09:58:45 Czujnik Polonezowski współpracuje z Fiatowskim , dodam jeszcze że nawet czujnik od IKARUSA współpracuje tylko działa w odwrotnym kierunku (sam mam założony od IKARUSA) |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-01-08 20:15:39 Witam
Mam pytanko dotyczace wskaznika oleju w 125p, zalozylem sobie do silnika czujnik wskanika cisnienia oleju z poloneza, teraz pozostaje kwestia doboru wskaznika. Nie chce zmieniac deski rozdzielczej na polonezowska gdzyz podoba mi sie moj "termometr", Myslalem nad okraglym wskaznikiem zamontowanym w zaslepce otworu na radio samochodowe (w ktorym i tak sie nic nie miesci). Na zlomie znalazlem wskaznik od jakiegos samochodu ciezarowego (chyba star). W ciezarowych samochodach jest instalacja 24V ale nie wiem czy wskazniki tez dzialaja na to samo napiecie, czy moze na 12V. Druga sprawa to to ze na jego rewersie pisze "kat 55 stopni" w starze ten wskaznik praktycznie lezy a w fiacie bylby nachylony pod katem prawie 90stopni. Trzecia sprawa to nie jestem pewien czy czujnik cisnienia oleju w starze ma te sama charakterystyke pracy, mimo iz wskaznik jest wyskalowany jak w poldzie. Mam wymontowany wskaznik z poloneza ale znowu nie ma go jak zabudowac. Moze ktos zna jakis wskaznik zastepczy ktory by wskazywal prawde? Pozdrawiam |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-01-08 20:22:45 Dobry powinien być wskaźnik od Łady 1500S. Jest okrągły, chodzi na 12V, może pracować pionowo i powinien mieć charakterystykę dopasowaną do czujnika Poloneza. Ja miałem w DF ładowski wskaźnik paliwa+czujnik od Poldka i wszystko pięknie współpracowało. [ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2003-01-08 20:26:34 ] |