Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-05 19:50:53 Wiatm,
pomiedyz drzwiami a progiem jest taka uszczelka, na calej dlugosci przednich i tylnich drzwi. Umocowana jest ona na takich grzybkach-nitach ktore sa przyspawane? do progu i potem ta uszczelka jest wsunieta na te "grzybki". No i grzybki szlag trafil. Wziely i sie skruszyly/zardzewialy i uszczelka odpadla normalnie. Robil ktos juz to moze ? Jakis patent na to moze jest sprytny ? |
macka OMEGA A CARAVAN Gdańsk | 2004-05-05 21:20:05 też jestem ciekaw mam ten sam problem- lakiernik mi je wywalił i nie bardzo wiem co z tym zrobić, a wolałbym uniknąć silikonu |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-05 23:16:45 Wyglada na to ze trzeba by je usunac, nawiercic otwory, wkrecic wkrety lub tym podobne "cos" z lebkami i zakonserwowac/zamalowac. bo jak inaczej ?
qrde, bo to w sumie taka drobnica, a strasznie psuje humor. ze takie cos wzial producent i spieprzyl. czytalem ze omy maja slabe te blachy ale nie myslalem ze to az tak gowniane jest. |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-05-05 23:57:43 Blachy nie są z natury złośliwe i nie gniją tylko po to by wykończyć nerwowo kierowce.
Wielkie znaczenie ma także sposób eksploatacji. A wracając do tematu - dobry blacharz nie będzie miał z tym rzadnego problemu no chyba że chcesz to zrobić sam. |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-05-06 09:20:13 Auto trza myc regularnie i dokladnie. Potem konserwowac i jeszcze raz konserwowac. W takie miejsca, ktore znajduje sie pod uszczelkami, gdzie gromadzi sie sol i piach, a ktorego zwyklym myciem nie usuniesz spryskalem fluidolem. Robie to co roku po zimie i mam spokoj z pierolkami ![]() ![]() |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-06 16:05:14 auto mam od niedawna i ciezko powiedziec czy poprzedni wlasciciel konserwowal/myl/dbal.
no chcialem zrobic samemu ta uszczelke dlateo pytalem czy ktos moze to robil i ma sprawdzony sposob, co by nie wywazac otwartych drzwi. A co to jest ten fluidol ? |