Moja nowa TOYOTA i pierwsze pytania nowego użytkownika.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie przesiadłem sie z Meganki na Avensis 99r, i zupełnie nie wiem od czego zacząć.całkiem inny swiat.Po pierwsze czy posiada moze regulacje podświetlenia konsoli?Zauwazyłem dziwny objaw (bzyczenia koła kierownicy przy obrocie w lewo i prawo)czy to cos poważnego?Czyżby pompa do wymiany?, sprawdzałem płynu nie ubywa.Może równiez ktoś miły podpowie jak dobrac sie do tylnych gosników w drzwiach-czy tkwią na zaczepach ?, czy należy zdjąć tapicerkę drzwi?To na razie tyle.

Cytat:
2006-07-12 22:13:14, Poull pisze:
Własnie przesiadłem sie z Meganki na Avensis 99r, i zupełnie nie wiem od czego zacząć.całkiem inny swiat.Po pierwsze czy posiada moze regulacje podświetlenia konsoli?Zauwazyłem dziwny objaw (bzyczenia koła kierownicy przy obrocie w lewo i prawo)czy to cos poważnego?Czyżby pompa do wymiany?, sprawdzałem płynu nie ubywa.Może równiez ktoś miły podpowie jak dobrac sie do tylnych gosników w drzwiach-czy tkwią na zaczepach ?, czy należy zdjąć tapicerkę drzwi?To na razie tyle.

ad. 1. Konsoli, tzn. pokręteł, czy chodzi Ci o liczniki?
Podświetlenie liczników reguluje się przyciskiem do kasowania przebiegu dziennego. O regulacji podświetlenia pokręteł nic nie wiem.
ad. 2. "bzyczenie" jak piszesz występuje w dużej ilości egz. - większość twierdzi, że TTTM, niektórzy próbują z tym walczyć smarując jakiś plastykowy pierścień (nie znam szczegółów), słyszałem też o jednym przypadku wymiany kolumny na gwarancji. Cokolwiek by nie mówić - raczej to nie pompa.
ad. 3. Nie mam pojęcia - nie rozbierałem. Swoją drogą - coś nie tak z nimi? Nie jestem audiofilem, ale fabryczny zestaw w mojej ave przekracza zdecydowanie moje potrzeby...

Pozdr. P.

Cytat:
2006-07-12 22:13:14, Poull pisze:
Własnie przesiadłem sie z Meganki na Avensis 99r,
Zauwazyłem dziwny objaw (bzyczenia koła kierownicy przy obrocie w lewo i prawo)czy to cos poważnego?Czyżby pompa do wymiany?, sprawdzałem płynu nie ubywa.

Co do przesiadki to chwala Ci za to
A z tą kierownicą to moja ciotka miała podobny przypadek (w Polo) posikałem WD40 i po sprawie (kolumna kier.)