Carina E grill

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej witam czy ktoś z Carinek przerabiał już grilla i jakie ma z tym związane doświadczenia

a ja myslalem ze na grilla chcesz zaprosic

No ba
Bardzo prosto się robi- trochę żywicy siatki i gotowe
Wycinasz środek grilla z 3 przęsłami później siatka i ciut żyicy lub wkręty i gotowe = koszt opkoło 40-60zł
Wejdź na mój profil a sobie zobaczysz

Cytat:
Bardzo prosto się robi- trochę żywicy siatki i gotowe

Naprawde to takie proste Niechciałbym zdemolować swojej atrapki a potem zostać z niczym.... Może lepiej kupić gotowego grillika(tylko coś kiepsko z tym) albo znaleźć gdzieś drugą atrape i ją sobie przerobić....

...elo...sluchaj ja przerobiłem swoj w nastepujacy sposob: wyciąłem srodek (bez głownej czesci, tej najgubszej pionowej) , kupiłem siatke i naciągnąłem, powyginałem, dopasowałem, i na silicon....trzyma sie do dnia dzisiejszego....ewentualnie mozesz wyciac z blachy wzor, zeby na niej zagiac siatke.....2 godziny roboty i po klockach...z kupnem bedzie wiekszy problem....jezeli masz fundusze to z pewnoscia bedzie lepiej kupic inny i na nim to robic....powodzenia...pozdrawiam

dzidzi wyslij jakies zdjęcia w profil by można było zobaczyć Twoją.....

Bez przesady z tą niedostępnością .
Grill do Cariny to wydatek ok. 100 PLN. Np. na Allegro to dość popularny towar (przynajmniej tydzień temu były dwa do sprzedania).

Cytat:
2004-03-30 09:10:02, Micaj pisze:
Bez przesady z tą niedostępnością .
Grill do Cariny to wydatek ok. 100 PLN. Np. na Allegro to dość popularny towar (przynajmniej tydzień temu były dwa do sprzedania).

Piszesz o standardowym grillu czy tuningowym ?
Nowy, model przed '96, standard czarny do malowania w podróbach to wydatek rzędu 60,- PLN. Ze spinkami.
Pozdro.

Cytat:
Nowy, model przed '96, standard czarny do malowania w podróbach to wydatek rzędu 60,- PLN. Ze spinkami.

A gdzie można go dostać??

Cytat:
2004-03-30 14:39:54, stoned_crazy pisze:
Cytat:

A gdzie można go dostać??

Dla mnie ściągali na pewno stąd.
Pozdro.

micaj a mówisz o grilu tuningowym czy zwykłym ???

Cytat:
2004-03-30 20:41:40, bisua pisze:
micaj a mówisz o grilu tuningowym czy zwykłym ???

Jeszcze nie widziałem tuningowego do Cariny produkowanego seryjnie. To o czym piszę to używki lub nowe grille ale standardowe. Ale przerobienie to prosta bajka. Mi kupel przywlókł ze szrotu w Niemczech. Kiedyś go przerobię ale na razie stoi w piwnicy ze zderzakami, maską, progami i wieloma innymi rzeczami, które kupiłem ale nie mam czasu założyć, hi,hi

Jakby ktoś chciał to jest jeszcze do kupienia nowy grill z wbudowanymi halogenami Helli, ale to kosztuje coś koło 500,- PLN. Dokładnie nie pamiętam.
Pozdro.

Cytat:
2004-03-31 15:21:57, Perzan pisze:
Jakby ktoś chciał to jest jeszcze do kupienia nowy grill z wbudowanymi halogenami Helli, ale to kosztuje coś koło 500,- PLN. Dokładnie nie pamiętam.
Pozdro.

Zdaje sie ze troche drozej.
Jest w kataolegu Helli na ich stronie.

Taki grill np?

spoko ładny kryspin ale ja mam carinke po modernizacji i u mnie chce wyciac telko co najwyżej te dwa otwory a ten środkowy plastik zostawić hej a moze ktos dac namiar na ten grill helli albo perzan powiedz skąd masz info ze on kosztuje 500 zł

Cytat:
2004-03-31 17:17:13, bisua pisze:
[...]
hej a moze ktos dac namiar na ten grill helli albo perzan powiedz skąd masz info ze on kosztuje 500 zł

Nie pamiętam dokładnie, wiem że to było dość sporo. Jak usłyszałem cenę to sobie darowałem i natychmiast przestałem o tym myśleć A grill znajdziesz w ofercie Polcaru. Link dałem wcześniej przy okazji standardowego.
Pozdro.

Dokładnie to samo można z twoim grilem zrobić zostawiając ten plastik na środku