Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2012-09-18 07:07:48
Proponuję raz jeszcze zdemontować szczęki i ponownie je zmontować. Możliwe, że coś z tymi sprężynkami jest nie tak. Opisz jaki dźwięk pojawia się po dokręceniu koła. Może to sprężyki ocierają? |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2012-09-18 21:19:53 Jeśli bęben obciera o szczęki tylko na połowie obrotu, a na drugiej już nie to znaczy, że elementy obrotowe mają bicie promieniowe albo poprzeczne (bęben albo piasta). Może też mieć bicie w piaście samo osadzenie bębna albo jest zbyt duży luz między bębnem, a tym osadzeniem i bęben nie ustawia się centralnie (to ostatnie było u mnie) |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2012-09-19 13:02:40 Proponuję zamienić bębny miejscami i wtedy będzie jaśniej czy to własnie owy bęben jest odpowiedzialny.
Pamiętam, że swego czasu tez walczyłem z podobnym problemem, niestety u mnie okazało się, że była krzywa płyta hamulcowa. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2012-10-12 10:41:43 Fajnie, że sprawa się wyjaśniła.
Super, że znalazłeś czas by wpisać rozwiązanie problemu. |