BMW 525 TDS gaśnie silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W BMW 525 TDS z automatem ,silnik gaśnie przy zatrzymaniu się np. przed światłami . Aby nie zgasł jednocześnie trzeba dodawać trochę gazu . Serwis BMW sprawdzał przez gniazdo diagnostyczne : silnik , skrzynię biegów i pompę ale nie wykrył istotnych błędów .
Serwis pomp wtryskowych twierdzi że to sterownik pompy wtryskowej .
Czy to prawidłowa diagnoza ? A może to coś innego ?
Jest to BMW z 1994 roku

[ wiadomość edytowana przez: bocian007 dnia 2006-06-22 23:30:03 ]

mozliwe ze sterownik jest zabrudzony ale malo prawdopodobne zeby gasl od tego silnik. jak diagnostyka wykazala ze czujniki sa OK. to moze to byc padniety popmorozdzielacz. jedynym sposobem aby sie upewnic jest danie calej pompy wtryskowej na maszyne i sprawdzenie jakie daje cisnienie. jak jest padnieta to powinienes miec klopoty z odpaleniem na goracym silniku i spadek mocy powyzej 3500 obr. Pozatym pompa w 2.5 TDS jest bardzo wrazliwa na jakosc paliwa i srednio po 200 tys. km. nadaje sie do regeneracji. nowa glowica BOSCHA z pomporozdzielaczem kosztuje 1200 zl plus ok. 400 zl robocizna.

Ja mam właśnie podobny problem też automat z 93r. Przy cofajniu gaśnie i przystarcie na jedynce gaśnie.Podłączony do komputera był ale nie wykazał błędów stało się to jak została skasowana inspekcja przedtem problemu nie było.I co ja mam z tym zrobić ????