Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-02 21:35:18 heh nie jedna osoba miala
i nie tylko w gsi ale i w gli w roverze nie mam pojecia wiec tak : Nie ma na to panaceum ktore zawsze skutkuje napisales ze gasnie wiec mam pytanie czy gasnie jak wrzucisz na luz czy moze gasnie jak samochod np jedzie ( chodzi o to czy gasnie jak silnik jest obciazony) Zakladam ze masz GSI daewoo a nie boscha wiec: przeczysc wszystkie wtyki sprawdz wszystkie kable oczywiscie wszystkie dotyczace sterowania silnikiem i zaplonem znaczy : od wtryskiwaczy od silnika krokowego od czujnika podcisnienia od czujika polozenia przepustnicy i teraz : czy na wolnych obrotach jak silnik stoi to tez gasnie ? czy obroty sie wachaja np 1000 +/- 100 ??? czy widac zmiane obrotów silnika jezeli samochod stoi i podepczesz po hamulcu ? Napisz co i jak i jaki masz silnik czy rovera czy GSI czy na boschu czy nie czy notuje Ci jakies kody błędów ?? (CHECK ENGINE) |
wit atu plus gdynia | 2002-10-02 22:06:30 no właśnie widzę że nie naprawili ci auta , a wybierałeś się do serwisu daewoo. |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2002-10-02 22:21:41 najpierw pojechalem do gazownikow i gaz jest ok teraz trzeba wykluczyc nastepne mozliwosci. |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-02 23:34:27 zrob co napisalem jezeli sprawdzisz wszystkie polaczenia i nadale bedzie do bani to :
mozesz sprobowac przykrecic troszke gaz to u mnie raz czy dwa pomoglo ale najpierw jakos oznacz jak masz to ustawione zeby nie bylo ze poprzestawiales Nadal nie wiem czy twoj poldek jest na wtrysku boscha czy delphi |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2002-10-02 23:54:42 Dephi |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2002-10-03 17:19:51 Po uzupelnieniu plynuz komp zostal zresetowany i blad zniknol juz sie nie wyswietlil. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-10-03 17:50:28 Kod 71 to: Zbyt niska temperatura powietrza wlotowego |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2002-10-04 13:44:38 Chodziło mi czy znalazles przyczyne gasniecia silnika o czym psiałes na poczatku tematu |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2002-10-04 14:11:45 Przyczyna banalna ubytek plynu w ukladzie chodzenia 2 litry. Pytanie tylko gdzie on sie podzial ? |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-11-06 12:50:51 I ja uporałem się z moim kłopotem (8 postów wyżej) doszło do tego że od wczoraj przestał wogóle jeździć na LPG a spalanie wzrosło do 16 l/100 .
Powodem tej dolegliwości był zatkany wężyk który podaje ciepły płyn do parownika, przyblokowało się (kamień) wyjście z rurki która biegnie wzdłuż obudowy zaworów, po przeczyszczeniu w ciągu kilku chwil parownik staje się gorący i jest ok. |