Pomocy - złamany klucz w stacyjce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W jaki sposób wyjąć bębenek stacyjki? W archiwum wyczytałam, że „qbaj” znalazł z prawej strony kierownicy dziurkę do której trzeba wsadzić śrubokręcik i będzie po krzyku.. niestety, ja znalazłam jakąś inną chyba, albo wsadzać nie umiem ;> bo wkład jak siedział tak siedzi :[ Proszę niech ktoś powie o jaką dziurkę chodzi i jak całą operację przeprowadzić

Żeby wyjąć bębenek stacyjki musisz trochę "pocyrklować" w tej dziurce (bez skojarzeń proszę ) bębenek MUSI być w pozycji II (o ile dobrze pamietam )
Łączę się w bólu bo znam tą sytuację z autopsji
Tu jest coś o tym
GG

Cytat:
2004-04-05 19:39:53, kinai pisze:
W archiwum wyczytałam, że „qbaj” znalazł z prawej strony dziurkę do której trzeba wsadzić i będzie po krzyku

No brawo.....
Teraz widzę że to ja jestem tutaj największy zbok na forum - co nie usłyszy to se dopowie
Zolti spoważniał, JACO też to ja tutaj będę rozrabiał.....
Ale, w temacie - to jak włożysz do dziurki to właśnie będzie krzyk...

Cytat:
2004-04-05 19:39:53, kinai pisze:
W archiwum wyczytałam, że „qbaj” znalazł z prawej strony kierownicy dziurkę do której trzeba wsadzić

Qbaj nie zwróciłem na to wcześniej uwagi

Masz taką fajną dziewczynę i dziurki sobie w stacyjce szukasz ?

Żeby wyjąć bębenek stacyjki musisz trochę "pocyrklować" w tej dziurce (bez skojarzeń proszę ) bębenek MUSI być w pozycji II

Grzegorz, czy to ta dziurka, która jest zaznaczona kreską na metalowym pierścieniu okalającym otwór na kluczyk? Jak w niej "cyrkluję" to w otworze kluczyka widać przesuwającą się zapadkę. Czy kawałek kluczyka w środku pozwoli na wyciągnięcie bębenka? Jak przestawić bębenek w pozycję II, nie mogę go poruszyć, kierownica też jest zablokowana. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedż.
Pozdrawiam Kinai

kinai - a przywitać to się nie łaska! Jak się ładnie przywitasz, to dopiero będzie można grzebać w dziurkach.

kinai zle szukasz...jak zdejmiesz obudowe kolumny kierownicy (dolna)..masz obudowe stacyjki..metalowe kanciaste..od spodu kolumny kierownicy..dziurka nie jest od strony wejscia kluczyka..ona jest prostopadle do osi stacyjki..czyli z pozycji kierowcy jest dokladnie na wprost..skrec kierownice w prawo o 90 stopni bedzie latwiej o ile pamietam..i ta dziurka o ile dobrze pamietam w prawym gornym rogu obudowy stacyjki (patrzac z pozycji kierowcy..jest dosc blisko samej kolumny kierownicy i trza sie nagimanstykowac..ja robilem to w taki sposob ze wzialem cienkiego ampula i krotsza czescia wsadzilem do srodka..tyle tylko ze ja moglem przy okazji ruszac kluczykiem no nic..powodzenia zycze..ale jak ty to zlamales to ja nie wiem eh bo wsadzac to trza umic

Cytat:
2004-04-06 12:49:20, piotr-ek pisze:
kinai - a przywitać to się nie łaska! Jak się ładnie przywitasz, to dopiero będzie można grzebać w dziurkach.

Hmm, Siedlce...to nie tak znowu daleko...można podskoczyć na szybki instruktaż
Tom

Chwilę... chwilę... wszelkie kontakty z nową koleżanką MOŻNA NAWIĄZYWAĆ TYLKO I WYŁACZNIE ZA MOIM POŚREDNICTWEM.
Cennik później.

PS. Koleżanka - odezwij się.

Cytat:
2004-04-06 14:36:28, piotr-ek pisze:
Chwilę... chwilę... wszelkie kontakty z nową koleżanką MOŻNA NAWIĄZYWAĆ TYLKO I WYŁACZNIE ZA MOIM POŚREDNICTWEM.
Cennik później.
PS. Koleżanka - odezwij się.

A ja chcę złożyć wniosek racjonalizatorski o dodanie do profilu jeszcze 2 pozycji...
Tom

Jakich POZYCJI?!?

Cytat:
2004-04-06 14:56:23, piotr-ek pisze:
Jakich POZYCJI?!?

Data urodzenia i FOTA
Upss, jednak już tylko fota
Tom

[ wiadomość edytowana przez: Tom69 dnia 2004-04-06 15:02:03 ]

Ah... inne pozycje miałem na myśli, no ale to już wymaga specjalnej opłaty

Cytat:
2004-04-06 15:02:22, piotr-ek pisze:
Ah... inne pozycje miałem na myśli, no ale to już wymaga specjalnej opłaty

Zboczek Ale tak właśnie sobie pomyślałem, kobieta pisze na takie forum i od razu tłum odpowiedzi...co jest bardzo zdrowe i pozytywne. Ale tak sobie pomyślałem o sytuacji odwrotnej...nie znacie jakiegoś forum o szydełkowaniu?
Tom

Poddaje się.
Wymolestowałam wskazaną dziurkę na wszelkie sposoby, ale pozycja w jakiej utknął złamany klucz [jak napisał Grzegorz] nie pozwala na przeprowadzenie „operacji”. Bębenek jak siedział tak siedzi ;/.
Tata wziął sprawy w swoje ręce i -co wcale nie było proste- wyjął stacyjkę. Nie widzę jej nigdzie, więc prawdopodobnie sprawą zajmuje się już jakiś specjalista.

Dziękuję za wszelkie wskazówki

Cytat:
2004-04-06 12:49:20, piotr-ek pisze:

Ojej, przeplasiam
Byłam tak zaaferowana, że do końca życia będę biegać za autobusem, że jakoś mi to umkło
Już się poprawiam..
Witam wszystkich łaaaadnie ))))))
Samochody nie są moją mocną stroną więc po ciuchu podsłucham o czym tu rozmawiacie ;>
Jeszcze coś powinnam dodać? Czuję się nieco stremowana.. tylu facetów

MAŁO!!!!

A gdzie wiek, fotka, preferencje... znaczy się zainteresowania
No i jakiego złoma masz? 1.5, 2.0??

Cytat:
2004-04-06 14:36:28, piotr-ek pisze:
Cennik później.

Khym, khym... czy ja o czymś nie powinnam wiedzieć?

Witam serdecznie i cieplutko nową koleżankę
Tylu facetów? Eeeee Poradzisz sobie napewno
My jesteśmy potulni jak baranki a na samochodach też się nie znamy... więc nie ma czym się tremować

Cytat:
2004-04-06 14:59:57, Tom69 pisze:
Data urodzenia i FOTA
Upss, jednak już tylko fota
Tom

Już dodałam, ładne? ;]