Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-05-04 21:14:27 tez tak czasami mam ale za cholere nie wiem co to. czesto mi sie zdaza, ze przy skrecie na luzie przygasa, jak na luz kiedys wzialem przy tak 80 zgasl ( mniejsza predkosc nie gasnie) nie wiem ale da sie ztym jezdzic a nikt nie wie co to jest. nawet ci co gaza zakladali. w sumie to nic sie nie dzieje, byle na luzie nie jezdzic.
pozdro |
![]() salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2004-05-04 22:04:32 Panowie, to pewnie wentylator świece gasi... ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-05-04 22:18:50 Cieszcie się niektórym na luzie caly czas gasnie.
Poszukajcie na forum bylo o tym wiele razy. I od powietrza to gasnie hehe za duzo go jest i zdmuchuje swieczki Czasmi wystarczy przyslonic wlot, szukajcie . |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2004-05-05 07:29:58 Pierwsza sprawa. Nie jeździć na luzie... ze względów bezpieczeństwa.
Druga: jeżeli autko zaczyna gasnąć podczas skrętu w jedną stronę. To oznacza, że siła odśrodkowa działa na membranę i powoduje zamknięcie dopływu (wypływu) gazu z reduktora i dlatego jest problem z gaśnięciem. Problem do rozwiązania nie jest banalny. Reduktory muszą być ustawione wzdłużnie do osi pojazdu. Inaczej przy przyspieszaniu lub hamowaniu membrana otwierałaby lub zamykała zawór w reduktorze. Jedynie wymiana reduktora na inny typ pozwoli zlikwidować problem. |
![]() ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-05-05 10:59:56 co do luzu to prosze mnie zle nie oceniac ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tej membrany to jade niedlugo do gazownikow na wymiany i przegladzik wiec sie spytam. thx Marek pozdro |