Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2002-11-19 09:46:09 A w jakim kolorze? Para wodna przy zimnym silniku jest jak najbardziej normalna. A jak się rozgrzeje, to przestaje? |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2002-11-19 10:06:45 Para. Nie ma się co przejmować. Po rozgrzaniu silnika (a zwłaszcza układu wydechowego) para jest gorąca i jej po prostu nie widać. |
damco Polonez Caro Plus + ... Sosnowiec | 2002-11-19 10:19:37 Uff, dzieki, tak podejrzewalem, ale ta zaslona dymna mnie troche zaniepokoila
-- pozdrawiam Damian |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2002-11-19 16:37:26 tak to bedzie para wodna.mam przy tej okazji pytanie mnie kopciuszek daje na niebieski kolor czy to tez para wodna czy juz do komory spalania dostaje sie olej?dzieki z gory za odp. |
GT Miłośnik FSO Żaba Hindenburg | 2002-11-19 16:44:05 jezeli niebieski dymek to juz raczej olej |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-19 17:41:13 ... ewentualnie zbyt bogata mieszanka - niecałkowite spalanie |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-11-19 22:47:11 WITAM.
WILL - PROPONUJE NA POCZĄTEK WYMIANE USZCZELNIACZY ZAWORKÓW (KOSZT TYCHŻE 16zł I TROSZKI ROBOTY I NIESTETY TAKIE SPECJALNE PRZYRZĄDY JAK NP. "KLUCZ" DO WCISKANIA SPREŻYN. A PRZY OKAZJI WYMIANY USZCZELKI POD GŁOWICĄ (NIE ŻYCZĘ OCZYWIŚCIE) SPRAWDZ STAN PIERŚCIENI I GŁADZI NA CYLINDRACH (NAJPROŚCIEJ NAFTĄ). POZDRAWIAM SILAN |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2002-11-19 23:52:30 jaka to ma byc nafta ? i co z nia dokladnie zrobic? |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-11-20 01:27:50 jak to nie wiesz jak ?? po prostu pocierasz butelke z nafta a z niej wyskakuje nafciany Dżinn a powszechnie wiadomo ze nafciane Dżinny znaja sie najlepiej na motoryzacji Wiec jako 1 zyczenie karzesz mu zdiagnozowac silnik a jako drugie naprawic ........................................................................................................................
(sorry nie moglem sie powstrzymac) Chodzi o to ze nalewasz nafte przez otwor swiecy tak zeby zakryc cale denko a potem sprawdzasz jak szybko sie jej pozbywa silnik na konto miski Niestety sprawdzenie takie oznacza koniecznosc wymiany oleju (nadprogramowo ) a jak sie nie ma kasy albo dwie lewe rece to sie lepiej nie brac w przypadku o ktorym mowi Silan trzeba zrzucac glowice rzecz jasna A moim zdaniem najlatwiej jest silnik zdiagnozowac za pomoca cisnienia sprezania jak nie masz przyrzadu (manometru) to nie zrobisz ale jak podjedziesz do jakiegokolwiek mechanika to za 5 zeta z pocalowaniem w reke robia Zmierza i pokaza albo zawory albo pierscienie sa dwie proby jedna na sucho a do drugiej wprowadza sie odrobine samego oleju do cylindra rozprowadza ruszajac walem i jak wzrosnie cisnienie to pierscienie a jak nie a jest niskie to zaweory-regulejszyn jak sa wyregulowane i nie wzrosnie to tez najczesciej zawory stymze jz nie tylko regulacja a gniazda i grzybki [ wiadomość edytowana przez: rdt dnia 2002-11-20 01:33:20 ] |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-20 03:15:17 Acha - jeszcze jedno pytanie:
Czy wiadomo w jakich butelkach siedzą rozrusznikowe Dżinny? Bo mnie ostatnio padł rozrusznik na amen i jeszcze nie wiem co mu dolega. A jakbym tak potarł odpowiednią butelkę to może nie musiałbym wyjmować rozrusznika? Acha: No i jakimi ruchami pocierac butelkę aby Dżin był chętny do pomocy? |
Michal23 brak Radom | 2002-11-20 09:58:35 Ja zawsze kopce z rana jak wstane |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-11-20 14:20:55 Janio ruchy posuwisto-zwrotne
Ja także nie mogłem się powstrzymać. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-20 14:54:00 Jak posuwisto- zwrotne to czy aby na pewno wyskoczy Dżin?? Obawiam się, że może coś innego |
WojciechK Fiat 125 p Kołaczyce | 2002-11-20 21:33:19 Witam wszystkich miłośników samochodów wyprodukowanych w FSO Żerań.
Apropos kopcenia ranną porą przez Fiacika lub Poldzia uważam, że jest to rzeczą normalną i mnie także się przytrafia, zwłaszcza w chłodne dni. |