Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-18 13:56:16 Szukalem w wyszukiwarce ale nie znalazlem satysfakcjonujacej odpowiedzi na moj problem.
Moje szybki dzialaly bez problemow az do wczoraj. czasami nie chce sie otwierac(glownie prawa), czasami zapominaja ze maja sie same podnosic i opuszczac i trzeba trzymac caly czas wcisniety guzik. czasami w momencie jak dochodza do gory lub do dolu to w momencie zatrzymania silniczek dziewnie 'zajeczy' i dopiero slychac jak rozlacza (czasami przwa lub lewa szyba) do tego wszystkiego wtedy sie lekko mrurza lampki oswietlenia kabiny To wszystko zreszta dzieje sie po dlugim nie uzywaniu szyb-np rano po nocy w garazu albo po kilku godzinnym postoju na sloncu. pomocy bo mnie krew zaleje dodam ze po zdieciu klemy z aka i zalozeniu jej spowrotem raz zjechala mi sama lewa szyba [ wiadomość edytowana przez: ryba-1 dnia 2006-05-18 16:49:07 ] [ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2006-05-25 10:56:34 ] [ powód edycji: zmiana tematu ] |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-18 23:32:59 styki przeczyscilem i przesmarowalem a akumulatora nie odlanczalem. zrobilem to dopiero dzisiaj i czekam do rana wtedy je zaprogramuje i zobaczymy. takie glupie pytanie. na szyby mam bezpiecznik 15A czy to nie zamalo? dodam ze sa do niego podpiete 2-szyby. |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-19 23:00:12 nic nie pomoglo odlaczenie aka. nie chcialy sie ruszyc i silniczki wydawaly diwny dzwiek(tak jak by piszczaly) ale jak przytrzymalem dlugo klawisz otwarcia to po chwili znowu zaczely dzialac normalnie. ma ktos jakis pomysl co to?? |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-20 11:29:22 jeszcze jedno pytanie. czy pod deska jest jakis sterownik od szyb?? jak tak to gdzie i jak wyglada albo jaki ma numer GM to bym go wymienil |
dextran Wrocław | 2006-05-24 20:02:35 moge zapytac na czym polega "programowanie szyb" po odlaczeniu akumulatora ?? |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-25 12:35:54 dzieki koledzy. jutro bede walczyl dalej z szybkami. pozdrawiam |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-05-25 19:25:08 A wiec na zasilanie szyb powinno byc po 30 A .
Przyczyny niedzialania albo najnormalniej zasniedziale kable lub zaczynaja sie od srodka utleniac lub rownierz ustreka puszek silownikow |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-26 23:52:35 instalacja od szyb nie byla uzywana od 1989 roku do 2006. dopiero 2 miechy temu wsadzilem elektryke. jutro bede przegladal wszystkie kable, czyscil itp. moze cos pomoze |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2006-05-27 18:56:55 problem rozwiazany. dzieki koledzy za pomoc. malo brakowalo a by sie opelek spalil. pod tym co sie trzyma noge gdzie jest taka duza kostka bylu przerwane 4 kable ktore sie caly czas topily. uratowalo mnie to ze mata pod dywanikiem byla cala mokra i przez to sie nie zapalilo tylko dymilo i topilo. wie ktos moze jeszcze jaki kolor kabla idzie od czujnika poziomu paliwa do licznika?? |
Race_D LOB SYMPATYK FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2009-01-14 11:35:39 przejrzałem chyba wszystkie tematy o szybach i nie znalazłem podobnego problemu.
W drzwiach kierowcy szyba opuszcza się do końca normalnie i bez problemów idzie do góry ale tylko do połowy. Później stoi i słychać tylko terkotanie (przeskakiwanie), przy czym element pokazany na zdjęciu odskakuje we wskazanym kierunku: Rozebrałem drzwi i chciałem wyciągnąć mechanizm ale nity mnie skutecznie zatrzymały - nie mam obecnie dojścia do prądu przy aucie . Próbowałem "zajrzeć" aparatem jednak przyczyny nie wypatrzyłem: Miał ktoś taki przypadek? Da się to zreanimować czy trzeba będzie raczej coś wymienić? Jeśli tak to podpowiedzcie co bo nie mogę auta bez szyby teraz zbytnio zostawić i po wyjęciu szukać... BTW - pod boczkiem na folii był przyklejony przewód zakończony dwoma konektorkami żeńskimi i nic w okolicy do podpięcia - do czego on przewidziany? Czujnik bocznych poduszek (nie posiadam takowych)? [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2009-01-14 11:36:40 ] |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2009-01-14 12:33:48 Jak jest terkotanie, to zębatka przeskakuje, ale to raczej w samym silniku bo zebątka - listwa zębata są z metalu (ta na zielono na twojej fotce), chyba, że Ci się powyginały lub wytarły.
Na dzień dobry to możesz przesmarować mechanizm bo pewnie smar przymarzł i dlatego. Ale tak czy tak chyba wymiana. Ale to zobaczysz po rozmontowaniu wszystkiego, bo gdyby tylko blokowało to mechanizm ma czujnik przeciążeniowy i by odskakiwała z powrotem. |
kazioo opel omega B/ kombi Wrocław | 2009-01-14 17:16:23 sprawdz sobie mocowanie szyny tzn prowadnicy szyby od strony zawiasu miałem podobny przypadek i wtedy prowadnica oderwała mi sie od drzw 2 wkrety załatwiły sprawe ona jest dosyc ciezko widoczna ta szyna |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2010-10-23 17:56:07 hmmm a moze mi ktos powiedziec jak nalezy polaczyc kabelki, ciagnac kable bezposrednio z aku, by opuscic/podniesc szybe? Mam zapasowa wtyczke wtykana do silownika, wiec moge sprawdzic czy silownik jest w 100% sprawny |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2010-10-24 10:54:04 Z tego co pamiętam to jest to zunifikowane czerwony +12, brązowy masa, zresztą poznasz bo te od zasilania są grubsze. Nie wiem tylko czy nie będziesz jeszcze musiał podać +12 na sterowanie jest chyba zielony i pomarańczowy (góra dół) ale już nie pamiętam.
dobra sprawdziłem czerwony +12 brązowy - masa szarozielony - sterowanie w górę niebieskoczerwony - sterowanie w dół czerwonobiały - zabezpieczenie przed obcięciem głowy brązowyczarny - zamek centralny pewnie blokada [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2010-10-24 11:04:56 ] |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2010-10-24 21:09:26
czyli tak bardziej lopatologicznie jak (-) podlacze pod brazowy, (+) pod czerwony i niebieskoczerwonym dotkne czerwonego to szyba powinna zjechac w dol? |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2010-10-24 22:12:26 Fatboy jakim cudem Ty jeszcze sobie nie popsułeś tego samochodu to ja nie wiem.
Tak łopatologicznie to dobrze sobie wytłumaczyłeś. [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2010-10-24 22:12:56 ] |