Witam!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak widac jestem swiezy na tym forum, zapisalem sie bo jestem na etapie szukania Omedzi. Aktualnie jezdze Trans Amem `89 i Granada kombi `83 ktora jest moim samochodem roboczym ale sie sypie wiec przydaloby sie wymienic na cos lepszego, a ze zawsze podobala mi sie Omedzia to chyba ja kupie.
Z tym ze wymagania mam raczej duze, wersja A, model kombi, silnik 3.0 24V, automat, klimatyzacja i gaz ze zbiornikiem w kole zapasowym.
Mozecie doradzic na co zwracac uwage przy kupnie takiej fury, co lubi sie psuc, co jest normalne a co nie?
Moze jakies uwagi na temat eksploatacji czegos takiego, ile to pali, jak czesto sie psuje?
Dzieki z gory!

czesc

najpierw znajdz takie auto...
i niech jeszcze ma gaz sekwencyjny....
i bedzie w dobrym stanie, nie pokombinowane, eksploatowane starannie....

generalnie poszukaj w archiwum.

a potem (albo przedtem) natychmiast zdejmij miske automatycznej skrzyni i zobacz co tam pływa w co najmniej 11-letnim aucie

witam

mega_3 -użytkownik takiej omegi jakiej szukasz

Cytat:
2004-07-14 17:49:17, MEGA_3 pisze:
witam

A moze chcesz sprzedac ? Widze ze masz nietypowe tylne nadkola, duzo roboty jest z taka przerobka czy jest to tylko kwestia wyciecia blachy?

Wracajac do tematu to zastanawiam sie nad sprowadzeniem fury z rajchu, tam najpredzej dostane egzemplarz tani i w dobrym stanie, no ale potem dochodzi kwestia zalozenia gazu.

Co do automatu to mam o tym troche pojecia bo od kiedy zrobilem prawko jezdze tylko automatami, jak na razie byly trzy, w Merolu przerobilem remont generalny w serwisie, w Fordzie zaczyna na zimnym znikac wsteczny, w Pontiacu znikaja wszystkie biegi na cieplym ale i tak nie wsiade wiecej do manuala, ot taki ze mnie fanatyk .

Cytat:
2004-07-14 22:59:36, TransAm pisze:

A moze chcesz sprzedac ?

Jak z listy życzeń usuniesz klimę, a gaz założysz sam, to proponuję Caravan 3.0 24V w dobre ręce

Wciąż aktualne
Robert

Cytat:
2004-07-14 22:59:36, TransAm pisze:
Cytat:
2004-07-14 17:49:17, MEGA_3 pisze:
witam

A moze chcesz sprzedac ? Widze ze masz nietypowe tylne nadkola, duzo roboty jest z taka przerobka czy jest to tylko kwestia wyciecia blachy?

Wracajac do tematu to zastanawiam sie nad sprowadzeniem fury z rajchu, tam najpredzej dostane egzemplarz tani i w dobrym stanie, no ale potem dochodzi kwestia zalozenia gazu.

Co do automatu to mam o tym troche pojecia bo od kiedy zrobilem prawko jezdze tylko automatami, jak na razie byly trzy, w Merolu przerobilem remont generalny w serwisie, w Fordzie zaczyna na zimnym znikac wsteczny, w Pontiacu znikaja wszystkie biegi na cieplym ale i tak nie wsiade wiecej do manuala, ot taki ze mnie fanatyk .

u mnie z wyposażenia masz wszystko czego oczekujesz i ponad to
a jak chcesz od niemca 3,0 24V to szykuj 2-2,5 tyś ojro plus opłaty(w totalu przepłacisz)
a przeróbki to moja tajemnica...
a czy chcę sprzedać to zależy od kasy jaką ktoś oferuje...

Cytat:
Jak z listy życzeń usuniesz klimę, a gaz założysz sam, to proponuję Caravan 3.0 24V w dobre ręce

Wciąż aktualne
Robert

Wlasnie mialem do Ciebie pisac w tej sprawie, mozesz mi na nikos@tenbit.pl napisac cos wiecej na temat tej furki? Historia auta, przeprowadzone naprawy, co jest do zrobienia, gdzie mozna autko obejrzec, jaka jest cena minimalna za jaka oddasz (tez mam ograniczone fundusze, pozyczam kase na ten zakup). No i jakies foteczki by sie przydaly.
Dzieki!