Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piontol Opel Omega B Łódź | 2005-05-09 10:58:51 witam Was Szanowni klubowicze!wiem ze jest juz troche o tym ale nie dokonca rozumiem mam problem w omesi b ze schowkiem a dokladnie z klapką w której jest zamek.caly mechanizm działa ale zamek jest osobno (tak kupilem)czy ktos z Was moze mi jeszcze raz w miare dokladnie to opisac jak sie tam dostac i to dziadostwo zalozyc bo mnie szlag trafi chyba ze ktos z okolic Łodzi moze mi to zademonstrować??pozdro i z gory dzieki |
piontol Opel Omega B Łódź | 2005-05-09 19:40:48 dzieki wielkie za podpowiedz!dzisiaj juz nie ale jutro sie wezme za robotke zabaczymy efekty.pozdro dla wszystkich.jak mi wyjdzie to zrobie pelna dokumentacje z fotkami i sie je wrzuci zeby juz nikt nigdy tego problemu nie mial. [ wiadomość edytowana przez: piontol dnia 2005-05-09 19:42:45 ] |
kristod76 Omega'96 Sedan MV6 Zawiercie | 2005-05-13 14:17:20 Ja również muszę zdjąć schowek, ale stanąłem w martwym punkcie. Mianowicie jeśli chodzi o kratki nawiewu. Podobno bez nich nie da się wyjąć zawiasów. W związku z tym mam pytanie:
1. Czy konieczne jest zdjęcie kratki nawiewu po lewej stronie (środkowe nad klawiszami klimy) czy po prawej (przy drzwiach pasażera) ? Po prawej próbowałem, tylko dół puszcza, a góra nie chce. Nie próbowałem na siłę, żeby czegoś nie urwać. 2. Czy trzeba odkręcić śruby (torksy) które są od dołu poduszki powietrznej pasażera (3 śruby). 3. Co jeszcze ewentualnie ? Sorki za kłopot, ale bez Was sobie nie poradzę. |
slavek Omega Słupsk | 2005-05-14 16:37:26 tak mozesz odkręcić te 3 śruby,a nawiew o ile dobrze pamiętam jest przymocowany śrubami musisz odkręcić |
kristod76 Omega'96 Sedan MV6 Zawiercie | 2005-05-15 00:25:38 Cała sprawa polega na tym, że ja nie widzę żadnych śrub. Gdybym je widział, to oczywiście bym odkręcił.
Nadal pozostaje kwestia z której strony trzeba zdjąć kratkę nawiewu: prawej czy lewej ? |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-05-16 04:11:23 Z kratki nawiewu pasażera (przy drzwiach) musisz zdjąć osłonę z tworzywa (możliwe po otworzeniu drzwi pasażera) mniej więcej jest ona rozmiaru bocznej powierzchni kratki i wówczas wewnątrz kratki zobaczysz wkręty, które trzeba odkręcić, aby ją zdemontować, niestety nie mam omegi, aby podrzucić fotkę |
kristod76 Omega'96 Sedan MV6 Zawiercie | 2005-05-18 22:16:31 Diro,
thx za opis, pozwolę sobie zrobić zdjęcia i zapytam Cię jeszcze, bo mnie osłona zejść nie chce, a obawiam się że mogę ściągać nie to co potrzeba i w końcu coś urwę. Chyba mam 2 lewe ręce Odezwę się chyba dopiero w weekend. |