BMW 318 E46 rok 99.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Mam pytanko bo nie mogę wyszukiwarką odszukać tematu.Czy w moim aucie jest łańcuszek rozrządu? czy można wymienić sworznie wahaczy czy trzeba całe wahacze wymieniać ?
No i najważniejsze co to może być? Podczas jazdy na nierównościach typu "kocie łby" mam takie delikatne stuki chyba w prawym przednim kole.Na postoju gdy naciskam na błotnik to za każdym razem też jest takie stuknięcie.Czy to łącznik stabilizatora ?czy coś innego.Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam [*]null

Spróbuj poszukać na schematach kliknij
Wybieraj po kolei parametry swojego auta i szukaj do woli.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-04-23 11:44:44, don_martinez pisze:
Spróbuj poszukać na schematach kliknij Wybieraj po kolei parametry swojego auta i szukaj do woli. Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za info super sprawa przyda się

Nie ma sprawy, jakby coś, pytaj

OK! Dzięki

11 maja jadę zakładać gazik sekwencję do mojej beci za 3,5 tyś szlak mnie trafia jak widzę te ceny paliwa.Myślę ,że becia dalej będie dobrze chodziła

Dwa razy przemysl bo akcyza na LPG idzie do góry

Opłaca Ci się wywalić taką kasę na gaz do silnika M43? Ile Ci to pali i ile jeszcze zamierzasz tym autem jeździć?

Cytat:
2006-04-23 11:20:20, strazak_gb pisze:
Witam wszystkich Mam pytanko bo nie mogę wyszukiwarką odszukać tematu.Czy w moim aucie jest łańcuszek rozrządu? czy można wymienić sworznie wahaczy czy trzeba całe wahacze wymieniać ? No i najważniejsze co to może być? Podczas jazdy na nierównościach typu "kocie łby" mam takie delikatne stuki chyba w prawym przednim kole.Na postoju gdy naciskam na błotnik to za każdym razem też jest takie stuknięcie.Czy to łącznik stabilizatora ?czy coś innego.Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam [*]null

Te stuki to może być końcówka drążka kierowniczego lub/i sworzeń (tak przynajmniej było u mnie). Na temat gazu zastanów sie bardzo czy wogóle warto bo jesli jest to auto którym naprawde dużo dużo jeździsz to i owszem a jeśli jest to zwykła jazda dzienna lub weekendowa to nie opłaca sie .Chyba ze jeste uparty na gaz to i ten sinik przyjmie zwykła instalacje za ok 1700 zł. Jak dlamnie wydatek na gaz do silnika M43 to zbędny zabieg (wiem bo miałem) Teraz ci pali na benzynce ok 10 l ,na sekwensie będzie plaić ok 11-12 max przy takej samej jeździe a na zwykłej instalce ok 14-15 (choć jak ja jeździłem to było ok 18l gazu

[ wiadomość edytowana przez: Wielebny dnia 2006-04-29 11:27:09 ]

mysle ze cala ta ilwestycja zwroci ci sie dopiero po ok 80 tys km.wydaje mi sie ze cena gazu jeszcze znaczaco wzrosnie. czy to musi byc sekwencja? nie znam sie na gazie i go nie lubie, ale nie oszukyjmy sie, sadzac tylko po wielkosci silnika chyba o o siagi ci nie chodzi. nie lepsza bylaby zwykla istalacja ktora sie szybciej splaci? znajomy ma sekwencje w nowym mercedesie C i ma z nia tyle samo problemow co ja ze zwyklym gazie w omedze. strzela mu ten gaz i jest ogolnie niezadowolony.milego dlgiego weekendu

Jak ja zakładałem gaz to mechenior /gazownik powedział mi, że BMW i Mercedes nie lubią gazu i będą problemy z tymi autami na gazie. Przyczyna tego jest to iż we wszystkich komorach jest takie samo ciścienie dlatego też do tych aut jest specjalna instalacja gazowa która sobie z tym daje rade ale koszt tej instalacji jest dość wysoki wiec sie nie opłaca na Polskie warunki sprowadzić ją z zagramanicy.

Cytat:
2006-04-29 11:49:54, Wielebny pisze:
Jak ja zakładałem gaz to mechenior /gazownik powedział mi, że BMW i Mercedes nie lubią gazu i będą problemy z tymi autami na gazie.

pozdrów gazownika

Cytat:
2006-04-29 14:14:59, mibhell pisze:
pozdrów gazownika

Prawda jest taka ,że jeden płacze ,że ma gaz (ja tak toche nażekałem) a inny mówi ze mu super jeździ sie na gazie i nie ma najmniejszych problemów. A tak pozatym to BMW z gazem to troche jak by mieć Nokie Communicator 9500 w Heya.

Witam Wszystkich
Dzięki za takie zainteresowanie moim tematem. Cały czas się zastanawiam nad tym gazem ale jak tankuję paliwo po 4,35zł to mnie szlak trafia, byłem niedawno w Niemczech a tam 1,06 euro no ludzie taniej jak u nas tylko ile zarabia Niemiec!!! to wszystko jest chore.Co do gazu to sporo jeżdżę ok.20,000km rocznie ,a beci nie zamierzam sprzedawać tak szybko.Kolega ma założony gaz sekwencję i jest bardzo zadowolony czas pokarze jak będzie w moim aucie ale wolę założyć droższą instalację na dobrych podzespołach i mieć spokojną głowę.Zakładam gaz w Tarnowie jest to najlepsza firma w regionie bo już nie jedną opinię słyszałem sam "mistrzu" mówił ,że zakładał do nie jednej BMW i ludziska są zadowoleni.Pożyjemy zobaczymy...

Cytat:
2006-05-01 08:42:52, strazak_gb pisze:
Witam Wszystkich Dzięki za takie zainteresowanie moim tematem. Cały czas się zastanawiam nad tym gazem ale jak tankuję paliwo po 4,35zł to mnie szlak trafia, byłem niedawno w Niemczech a tam 1,06 euro no ludzie taniej jak u nas tylko ile zarabia Niemiec!!! to wszystko jest chore.Co do gazu to sporo jeżdżę ok.20,000km rocznie ,a beci nie zamierzam sprzedawać tak szybko.Kolega ma założony gaz sekwencję i jest bardzo zadowolony czas pokarze jak będzie w moim aucie ale wolę założyć droższą instalację na dobrych podzespołach i mieć spokojną głowę.Zakładam gaz w Tarnowie jest to najlepsza firma w regionie bo już nie jedną opinię słyszałem sam "mistrzu" mówił ,że zakładał do nie jednej BMW i ludziska są zadowoleni.Pożyjemy zobaczymy...

hmm, bmw e46 z gazem, a nie lepsze byloby TICO ??

Cytat:
2006-05-01 12:11:04, zdunekm pisze:
hmm, bmw e46 z gazem, a nie lepsze byloby TICO ??

przeczytałeś co napisałeś

Witam
Moja becia już zagazowana jak dotąd śmiga aż miło

Witamy w gronie LPG

nie ma problemu z LPG w BMW za 1700zł z metalowym kolektorem mam już trzecią BMW 1,8 (M10, M40 M42) i wszystkie chodzą jak złotko (AutoLPG Manieczki, trzeba po chłopakach dobrze wyregulować żeby paliła mało (M40 w trasie 8l/100km) m42, M10 z `83 roku zrobiłem 140tys na gazie i nie było problemu......

Witamy w klubie "Junkersów"

Jak to mówi mój szwagier cyt. "na gaz to się robi zapalniczniki".
No ale cóz realia naszego posranego państwa mlekiem i miodem płynącego są takie a nie inne i jak jest możliwość aby Balcerkow i spółce nie dac zarobić to jak najbardziej.
Faktem jest że w jednym aucie będzie chodziła instalka super a w drugim takim samym lipa. Podstawa to wykonanie. Widziałem instalki II generacji w "trójkach" E36, E46 "piątkach" E34, E39 "siódemkach" E32 E38 V12 i chodziły super.