MotoNews.pl

Nie działa węwnętrzny obieg powietrza w ATU+.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wciśnięciu przycisku wewnętrznego obiegu powietrza w ATU+,
dalej działą nawiew z zewnątrz. Jak dotrzeć do źródła tego problemu?
Dodatkowo, przy nawiewie z zewnątrz, lewy nawiew działa słabiej
niż prawy i środkowy.

sprawdz siłowniczki pneumatyczne od nagrzewnicy i od wentylatora bo tamten układ jest odpowiedziałny za wew/zew obieg
i rurki sprawdzbo potrafią parciec i nie ma sieły zamknąc obiegu

Ja co do nierównosci dmuchania z kratek słyszałem tylko jedno, ten typ tak ma i musi być, ale jak ktoś znajdzie odpowiedz do bedzie fajnie. Ja już rozbirałem, sprawdzałem i nie wiem naprawde co tam jest nie tak.

Mi tez w ASO jak jeszcze byl na gwarancji powiedzieli:Ten typ tak ma.I tyle ciekawego sie dowiedzaialem

Ja również mam podobny problem. Po wciśnięciu przycisku wewnętrznego obiegu powietrza w Caro+ dalej działa nawiew z zewnątrz. Na początku było O.K. Teraz słyszę, że klapka zamykająca dopływ powietrza z zewnątrz jest luźna, nawet stuka przy otwartych drzwiach (przeciąg) Czy mogę dostać się do cięgna - mocowania - tej klapki bez demontażu całej deski rozdzielczej (całej konsoli)? Z góry dziękuję za pomoc!

Możesz spróbować przez schowek, przy klapce z tyłu jest siłowniczek, przy ktorym dość często pęka dźwigienka, co do braku obiegu wewnętrznego to warto sprawdzić czy powietrze jest wysysane właściwą rurką z siłowniczka, nie mam pewności, ale wydaje mi się że przyczyną może być też brak dopływu prądu do centralki(niedługo sprawdzę w swoim)