Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-07-25 19:35:05 Panowie a jak sprawdzic czy wydmuchało uszczelke?Mam 110kkm i moze tez by sie przydała wymiana bo cos ostatnio odczuwam lekki spadek mocy nie wiem czy moze gaz jakis kiepski zalałem czy to wina uszczelki. |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-07-25 21:27:13 JACO święte słowa mówi |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-07-25 22:13:51 Wobec tego - mie ma żadnego z objawów opisanych przez Jaco - daję sobie spokój z tym pomysłem. Na szczęście!
Pozdr., Wrolo |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-08-02 13:18:44 Juz chyba to gdzies pisalem, a jak nie, to pisze...
Tydzien temu odebralem auto od mechaniora. Wlasnie mialem problem z uszczelka pod glowica(tylko tutaj z tego co pamietam bylo pytanie o 1,5 16V)... No ale... U mnie to wygladalo tak: 1)Filrty 2)Olej 3)Swiece 4)Kable WN 5)Pasek rozrzadu 6)Rolka napinacza 7)Pasek kilnowy Uszczelka 9)Planowanie 10)Uszczelniacze 11)Wymiana dwoch zaworów -coś dziwnie chodzily. (mialem totalnie zarżniętę łożysko od rolki, a ja myslalem, ze to wydech dziurawy i tak halasuje ) Poza tym ... koleś (mechanik) mi powiedzial, ze przed zakupem ktos tu robil uszczelke, bo tez mu musialo lac, ale spartaczyl sprawe, bo nie splanowal glowicy, tylko "w stodole" wymienil uszczelke i dociagal na sile srubami, mysląc ze zniweluje nieszczelnosc. Efekt ? =>POKRZYWIONA GLOWICA !!! Ponoć goscie od planowania to sie za glowe łapali (tam mi mechanik mówił) - a raczej mu wierze, bo to taki dosc znajomy koleś. Glowice zrobili ładnie, ani grama oleju na zewnatrz, jest roznica pod butem Przedtem gdy sie przygrzal byl mulowaty => kompresja mu uciekala pod uszczelka Jeszcze koleś mowi, ze by sie przydalo lozysko od klimy zmienic, bo tez halasuje, ale lozysko+spuszczanie i napelnianie klimy+robota=ok. 4 stowek Na razie mam inne wydatki. Acha... co do ceny... Wraz z czesciami (bo troche ja kupilem, troche mchanior) ... wyszlo mnie 934zl. Kumpel, ktory jezdzi Lanim mowi, ze niewiele |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-08-02 13:45:48 hym, to ja dorzucę swoje 5 groszy... ze względu na to że zaczynam zauważać spadek mocy oraz ubytek płynu chłodniczego zacząłem interesować się uszczelką pod głowicą, moj mechanik wycenił mi koszt wymiany na 250 zł plus koszt uszczelniaczy zaworów. W kwotę 250zł wliczone były : uszczelka pod głowicę i 30zł za planowanie. I to wszystko super fajnie , ale w przypadku jeżeli nic nie stało się z blokiem silnika, bo jeżeli planowaniu trzeba by poddać blok to koszta wzrosną niemiołosiernie. Podejrzewam że uszelka uległa zniszczeniu w okolicy kanałów którymi jest tłoczony płyn chłodniczyi wywala go na zewnątrz. Pytanie tylko czy ten wyrzucany płyn wyrzłobił tylko głowicę czy też blok??!! jak narazie czekam i obserwuje. |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2004-08-03 00:55:31 Mysle ze naaszego bloku nic nie ruszy
Raczej bym sie nie stresowal ze trzeba bezdie planowac blok. Pozdr Jadzwin |