[126]Skrzynia zblokowana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem, mianowicie zlożyłem sam skrzynie w 126 i czasem jak wbijam wsteczny to mi sie bloku, wbija sie do polowy 2, a czasem cala i nie mozna tego wybic i trzeba znow rozbierac, moze ktos wie co zle zrobilem albo co jest zje....

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-09-02 21:21:26 ]

wyregulej na tunelu

A moze w ryjku sie kleszczy w otworze !!

Przy lewarku masz 2 śróby pod wykładziną po prawej stronie, spróbuj wyregulować metodą prób i błędów albo przereguluj na poduszkach i powinno być gites

POZDRO

o , znów ktoś z sosnowca. -cześć-

nie reguluj bo to sensu niema. to Ci nic niepozmoze. pomyslcie co ma regulacja do tego ze dwa bieggi wbija naraz ? najprawdopodobniej nie wlozyles kolkow zapobiegajacych wlzozeniu dwoch biegow, tez tak zrobilem jak skrzynie montowalem . to sa takie dwa podluzne walce z wcieciem na jednym boku i taki maly koleczek, wrzuca sie to od gory, w ten sposob ze najpierw wkladasz wodzik 1 i 2 biegu pozniej wrzucasz walec potem wodzik 3 i 4 biegu w ktory wkladasz koleczek do srodka /w tym wodziku jest specjalny otwor na tenm koleczek, potem wkladasz drugi walec i ostatni wodzik. wrzuca sie to przez otwor umiejscowiony rowno nad koncami tych wodzikow pod klapka. albo mozesz miec jeszcze sprezynki od zatrzaskow wyrobione to sa te takie pierscienie rozporowe pod przesuwkami, ale to malo prawdopodobne. Art nawet kiedys wkleil dwie foty

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2004-09-02 19:55:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2004-09-02 20:03:39 ]

Ja stawiam na niekompletnie złożone kliny blokujące poszczególne biegi. Czyli dokładnie to o czym pisał kolega

Jak chcesz mam skrzynke po kapitalce

Kołki są na swoim miejscu(kolek wstecznego blokuje od gory 3,4 anie 2 i 1) wiec jak sie wbija wsteczny to nie ma stycznosci z tym kolkiem u dołu. Sprężynki i kołki, jak by byly do d... to by wyskakiwaly biegi, Po prostu jak koło wstecznego nachodzi na 1, zamista nasunąć się to ją przesuwa, a nie powinno...

Słuchaj składałem ostatnio skrzynie i chyba miałem cos podobnego
Poprostu zalożyłem odwrotnie zębatke na wałku zdawczym, w przedniej obudowie. dokładnie to chyba to na co nachodzą widełki wodzika.( nie jestem pewien czy nie zębatke wsteka) Ale musiał bym do kinigi spojzec zeby ci dokładnie powiedziec.

a jak to jest z tym blokiem ? pojezdzisz i blokuje czy odrazu jak chcersz wrzucic wsteka ? moze tryb wstecznego zalozyles odwrotnie ? a moze Ci sie wysunal ten koleczek ze srodkowego wodzika, ja tak mialem. zevatka wsteka to te dwa tryby na oddzielnym malym waleczku. moze pozamieniales widelki pierwszego i trzeciego biegu miejscami ? proponuje ja rozlozyc na kawalki i zlozyc na nowo, a przy okazji spraqwdz czy sruby pod trybem drugiegoi biegu sie nie poluzowaly. powodzonka, i pisz co ijaklubie skrzynie biegow robic mimo ze za pierwszym razemn dwa razy sie mi blokowala.

Biegi normalnie wchodza (do poki sie nie zblokuje), a wsteczny pod blokiem uzywam a tak to z wyczuciem wzucam, ale teraz juz prawie caly czas sie bloku na szczesnie nie daleko zamieszkania, ale juz mnie to denerwuje i chce to meic zrobione na 100%. Chyba to ten koleczek bo nie przypominam zebym go gdzies wkladał ani jak on wyglada te znie wiem...i czy ona jest tam gdzie kołki blokujace?? z opisów wyglada na to ze nie mam tego ...

koleczke jest tam gdzie te walki. wrzucasz wodzik 1i2 potem wrzucasz ten waleczek potem wodzik 3 i 4 i w niego koleczek potem waleczek i wsteczny. rozkrec przednia obudowe skrzyni i klapke, odkrec srubke od widelek na wodziku 3 i 4 i wysun go troszeczke, w nim na koncu jest dziurka i wlasnie w ta dziurke powinien wejsc ten koleczek srednica 4mm. dlugosc chyba 9mm. mialem identyko sytuacje z tym blokowaniem. podjechalem po dziewczyne na 4 i chcialem wsteka zapodac i dupa zblokowalo i ani zepchnac ani nic. ale teraz juz mam git bo wlasnie tego koleczka niemialem.

Cytat:
2004-09-02 21:34:06, Bukowina_Driver pisze:

Od bisa?

Cytat:
2004-09-02 21:34:06, Bukowina_Driver pisze:

po kapitalce powiadasz??
a za ile??

Dzieki wszystkim ktorzy przyczynili sie do sukcesu..... maly nie pozorny koleczke byl winny, ale juz jest gicior

niema sprawy, mam nadzieje ze troszke pomoglem, nie rzucilo Ci sie to na psychike ? bo mi sie rzucilo troszeczke i teraz mam leki jak mam wsteka zapiac ale moze p[-rzejdzie, jak nie to ide do psychiatry
pozdrawiam,

NO ostro sie zucilo, ale damy rade... no chyba ze dalej sie bedzie blokować.......:>

Ja mam nadzieje ze juz wiecej tej &^$(^%& nie bede musial wyciagac w tym roku !