Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2003-05-20 15:25:24 Ja też jestem zainteresowany takowym schematem. Na stronie www.roverki.pl jest schemat elektryki do Rovera 200. Jest tam w bardzo czytalny sposób rozrysowana instalacja elementów komputera (niestety po angielsku). Podobny schemat jest w żółtej książce (chyba bo autora nie pamiętam a sam mam tylko fragment zeskanowany).
Obólnie nie pamiętam coby jakikolwiek kabelek szedł od świateł do komputera. Sprawdź czy przypadkiem nie masz gdzieś zwarcia w wiązce. Może plus od świateł ziwra się z masą komputera. PS. Współczuję bo znalezienie usterki w elektryce to najbardziej niewdzięczna robota przy samochodzie. |
AndrewS FSO 125p 1.4 GLI 16V ... Puławy | 2003-05-20 20:15:14 bezpiecznik numer 20 - 7,5A oprocz tego co wymieniles bezpiecznik ten jest tez od lampki oswietlenia tablicy rejestracyjnej wiec szukaj tez tam zwarc, jesli chodzi o schemat to sluze skanem z morawskiego, ale tu raczej nic pozycyjne z kompem nie maja wspolnego, sluze tez skanami serwisowki z zotej ksiazki o 1.4 |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2003-05-20 20:23:07 Oczywiście mogę:
Schemat podłączenia komputera w silniku K16 MPi Rovera |
AndrewS FSO 125p 1.4 GLI 16V ... Puławy | 2006-12-09 21:39:28 w linku podanym przez kolege Bociana masz schemat do rovera, widac na nim ze czujnik temp plynu ma kabelek rozowo zielony i rozowo czarny i jest to pin 33 i 30
kabel rozowo czarny jest wspolnym dla trzech czujnikow potencjometr przepustnicy czujnik temp plynu czujnik temp zasysanego powietrza |