[Polonez Rover] - schemat elektryki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilnie potrzebuję schematu elektryki do poloneza 1,4.
Interesuje mnie przede wszystkim podłączenie komputera.
Mam dziwną usterkę:
Przepalił mi się bezpiecznik od świateł pozycyjnych - dokładnie prawe przednie i tylne lewe + kontrolka na liczniku.
Po wymianie na nowy po włączeniu świateł przepala się ponownie.
Wszystkie złącza OK. Ale zauważyłem coś dziwnego Jeden przewód, który odpowiada za postojówki wchodzi do komputera po co, nie wiem.
W każdym razie jak odłącze komputer to światła działają prawidłowo i kontrolka na desce też.
Pomocy bo bez tylnego światła jeździć się nie da - w razie kontroli policji od razu mandat płacę

Jakby ktoś z was miał to przydałaby się instrukcja serwisowa do tego silnika.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-01-20 20:08:21 ]

Ja też jestem zainteresowany takowym schematem. Na stronie www.roverki.pl jest schemat elektryki do Rovera 200. Jest tam w bardzo czytalny sposób rozrysowana instalacja elementów komputera (niestety po angielsku). Podobny schemat jest w żółtej książce (chyba bo autora nie pamiętam a sam mam tylko fragment zeskanowany).

Obólnie nie pamiętam coby jakikolwiek kabelek szedł od świateł do komputera. Sprawdź czy przypadkiem nie masz gdzieś zwarcia w wiązce. Może plus od świateł ziwra się z masą komputera.

PS. Współczuję bo znalezienie usterki w elektryce to najbardziej niewdzięczna robota przy samochodzie.

bezpiecznik numer 20 - 7,5A oprocz tego co wymieniles bezpiecznik ten jest tez od lampki oswietlenia tablicy rejestracyjnej wiec szukaj tez tam zwarc, jesli chodzi o schemat to sluze skanem z morawskiego, ale tu raczej nic pozycyjne z kompem nie maja wspolnego, sluze tez skanami serwisowki z zotej ksiazki o 1.4

Oczywiście mogę:
Schemat podłączenia komputera w silniku K16 MPi Rovera

Pilnie potrzebuję schematu do Poldrovera.Szczególnie zależy mi na wtyczce do komputera (gdzie podłączony jest czujnik cieczy chłodzącej?).Za pomoc z góry dziękuję.

w linku podanym przez kolege Bociana masz schemat do rovera, widac na nim ze czujnik temp plynu ma kabelek rozowo zielony i rozowo czarny i jest to pin 33 i 30
kabel rozowo czarny jest wspolnym dla trzech czujnikow
potencjometr przepustnicy
czujnik temp plynu
czujnik temp zasysanego powietrza