[BIS] Wtrysk czy gaźnik ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co uważacie za lepsze rozwiązanie?Chce do bisa założyć wtrysk lub gaźnik z większego autka niby z fiata 850 sport pasuje?ma może ktoś taki gaźnik ??

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-09-18 15:38:01 ]
[ powód edycji: REGULAMIN pkt.2 ]

gadaj z jasinem on mial bisa na wtrysku

bis do jazdy uzytkowej ? obstawialbym wtrysk, to zawsze cos mozna sie sprawdzic i mniec satysfakcje z zrobienia malca z wtryskiem. ja tez mysle nad wtryskiem w swoim cacku, ale jeszce daleka droga.

Ja bym wybrał gaźnik.O wiele taniej wychodzi montaz a tez mozna sie sprawdzic.Zwłaszzcza przy jakis duzych gaźnikach np. 40

ale na wtrysku da się ostrzędniej śmigać

W tuningu nie ma kompromisu albo moc albo spalanie takie moje zdanie

Cytat:
2004-09-19 01:21:36, Bukson pisze:
W tuningu nie ma kompromisu albo moc albo spalanie takie moje zdanie

nic dodac nic ujac...

szkoda tylko ze znakomita wiekszosc "stuningofcuf" chce miec 500cm3 (zeby bylo male OC) , z tego najlepiej 1000 koni, spalanie z 3 max 4 litry na 100 i oczywiscie zywotnosc rzedu 500 tys km oraz potrzeby brak jakiejkolwiek regulacji...

sorki za OT

Cytat:
2004-09-19 01:39:19, ZoLt4R pisze:
(...)
szkoda tylko ze znakomita wiekszosc "stuningofcuf" chce miec 500cm3 (zeby bylo male OC) , z tego najlepiej 1000 koni, spalanie z 3 max 4 litry na 100 i oczywiscie zywotnosc rzedu 500 tys km oraz potrzeby brak jakiejkolwiek regulacji...
(...)

To tak można

Witam
ano miałem ( chlip )
i decyzja powinna byc podjeta biorac pod uwage to co chcesz osiagnec
jesli chcesz miec klasyczna fure to tylko jakis dwuprzelot
jesli za bardzo nie zalezy ci na klasyce to mozesz wkladac wtrysk, ale pamietaj ze jezeli masz zamiar zrobic to samemu to wszystko musi byc zrobione dokladnie i precyzyjnie , bo to sie niestety pozniej lubi mscic
musisz rownierz wiedziec ze jesli wsadzisz wtrysk do malca to pozniej jestes skazany tylko i wylacznie na siebie, bo nie sadze zeby udalo ci sie znalezc specjaliste ktory by ci to wyregulowal/ustawil/naprawil, a jesli nawet ci sie uda znalezc kogos takiego to koszt takiego zabiegu prawdeopodobnie przewyzszalby wartosc samochodu

pozdrawiam
Jasin