! HELP ! BRAK OGRZEWANIA..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomocy!!!!
Dzisiaj w k-rk wialo dmuchalo wiec stwierdzilem ze sobie ogrzeje esisiego w srodku...i tu zaczely sie jaja...
Daje na cieple powietrze a z "krateczek" wieje mniejsza sila i zimne powietrze...
Kur**** moze czlowieka trafic jak jest zimno i nie ma ogrzewania w aucie...
Ktos wie moze co moze byc przyczyna tego...? Dodoam ze auto mam od 1 1/2 miecha i wczesniej nie sprawdzalem ogrzewania bo...bylo cieplo...
Bardzo prosze o pomoc...

albo brak wody w ukladzie chlodnicy albo urwane linki sterujace albo........... moze sama nagrzewnica zapchana

a wiec tak w mk6 zapewne podobnie jak w mk5 jest nagrzewnica - przez ktora przeplywa ciecz chlodzaca
w komorze silnika (na przegrodzie) powinienes znalezc 2 rurki (po stronie pasazera) - to wejscie i wyjscie nagrzewnicy
sprawdz czy te przewody sa cieple
moze sie tez tak zdarzyc ze nagrzewnica jest przytkana i malo cieczy przez nia przeplywa - wymiana mocno pracochlonna zamiennik nagrzewnicy to koszt okolo 100pln (do mk5)

rozumiem ze silnik osiaga wlasciwa temperature pracy??
sprawdz jeszcze czy nie jest cczasem obieg zapowietrzony
masz LPG??

Cytat:
2004-09-22 22:00:10, PUNIU pisze:
a wiec tak w mk6 zapewne podobnie jak w mk5 jest nagrzewnica - przez ktora przeplywa ciecz chlodzaca w komorze silnika (na przegrodzie) powinienes znalezc 2 rurki (po stronie pasazera) - to wejscie i wyjscie nagrzewnicy sprawdz czy te przewody sa cieple moze sie tez tak zdarzyc ze nagrzewnica jest przytkana i malo cieczy przez nia przeplywa - wymiana mocno pracochlonna zamiennik nagrzewnicy to koszt okolo 100pln (do mk5) rozumiem ze silnik osiaga wlasciwa temperature pracy?? sprawdz jeszcze czy nie jest cczasem obieg zapowietrzony masz LPG??

Mam LPG a silnik osiaga temperature, jest zalany plynem ktorego stan jest super.. jutro musze zanurkowac pod mache i pogmyrac bo idzie zima ciepla nie ma... :<

Cytat:
2004-09-22 21:58:19, borys pisze:
albo brak wody w ukladzie chlodnicy albo urwane linki sterujace albo........... moze sama nagrzewnica zapchana

Linki to pewnie nie bo jak Open napisał: wieje mniejszą siłą, czyli pewnie ta "zastawka" sterowana linką się przestawiła.
Skoro płyn jest, silnik gorący - to pewnie nagrzewnica zapchana, albo przewód do niej prowadzący - albo gazownicy zrobili wielce ciekawe obejście......

Pozdr

ja tez mam podobny problem. Jak ustawiam ciepelko na mksa to jak stoje to rzeczywiscie grzeje ale jak jade to tak jakby powietrze z dworu mieszalo sie z tym goracym bo jest takie srednio cieple. Moze ktos wie co to??Jakas wlasnie zastawka czy co??Dodam ze wszytsko poza tym malinka wiec moze byc jeszcze nagrzewnica.Wolalbym dojsc przed mrozami so to

Juz wiem.. Gazownicy pomotali mi pod maska..
Jade w poniedzialek do nich i niech typy przekladaja te rurki i ma mi grzac.. Bo ich walcem rozjade... Esh... sprtaczyli sprawe... Jak to zrobia to autko idzie na warsztat bo mam gigantyczne bledy w komuterze i na paliwie autko zdycha a nie jezdzi, a czasami przeskoczylo by sie na benzinke i dalo mu troszke po dupci...

niech zgade... puscili ci obieg wody z reduktora do nagrzewnicy?

Cytat:
2004-09-23 15:52:29, liked pisze:
niech zgade... puscili ci obieg wody z reduktora do nagrzewnicy?

BRAWO...!!! Bo wczesniej mrozilo mi reduktor wiec to zrobili...kosztem ogrzewania. Tylko ze dowiedzialem sie teraz jak rano bylo mi zimno i chcialem sobie zagrzac... Mozna oszalec...

no to ja cie rozczaryje... tez mam tak zrobione, ale u mnie jest OK moze masz zapowietrzony uklad chlodzenia.... kiedy mi sie zapowietrzyl mialem takie efekty... sprawdz to najpierw