Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RedDRAGON Daewoo Espero 1.8 CD Ostrołęka | 2004-12-17 17:23:57 Witam panowie i mam zapytanie. Temperatura otoczenia niewiele powuzej zera tak gdzies okolo 5stopni zal;alem do zbiornika paliwa za 50 zlociszy w cenie 3,71 co daje nam niewiele ponad 13 litrow zaznaczam ze zalalem bo zapalala juz mi sie rezerwa. Wyobrazcie sobie ze po przejechaniu 112 kilosow zaczela mi sie znowu zapalac rezerwa. Czy to normalne ze ten dziad pali mi 13 w cyklu mieszanym?? Czy moze cos mi sie zwalilo ze tyle smoczy?? poradzcie cos. Gazu nie wstawie bo finanse mi w tej chwili nie pozwola. Pozdrawiam |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-12-17 18:31:37 Jezeli chodzi o benzyne.. to u mnie bywało podobnie.. za to gazu mi wp.....a ok 17... A zresztą wszystko jest opisane w poscie.. "Espero 1.8CD i LPG" |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-12-17 18:32:34 Jak na benzynę, to za dużo, no chyba ,że go pałujesz niemiłosiernie |
RedDRAGON Daewoo Espero 1.8 CD Ostrołęka | 2004-12-17 20:40:55 Jazda byla niezwykle delikatna chcialem go sprawdzic od blysku do blysku rezerwy ile moge zrobic kilosow za 5 dych i wyszlo mi tyle ile napisalem wczesniej. Gazu w nim nigdy nie bylo zreszta w wakacje przywiozlem go z niemiec i nikt przy silniku nie gmeral tylko ja zmienilem paski filtry i oleje ze o koncowkach nie wspomne. |
RedDRAGON Daewoo Espero 1.8 CD Ostrołęka | 2004-12-18 13:06:16 To czemu On to robi??? Czy cos ma walniete? moze to taka benzyna jescze go przetestuje kilka razy a jak bedzie pil tyle dalej to go spale i tyle |
Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2004-12-18 17:47:49 Nie można wyciągać wniosków co do spalania na podst pojedynczego tankowania. Tak jak są różnie palące silniki tak i są różnie spalane paliwa. Mogł po prostu być syf w benzynie i silnik musiał żłopać je bez opamiętania żeby jechać.
A wogóle ostatnio wielu moich znajomych skarży sie, że im spalanie wzrosło nieprzyzwoicie - epidemia jakaś czy co? Podejrzewam, że w tym przypadku to będzie brak mozliwości normalnej jazdy po Rzeszowie. To co sie wyrabia - przechodzi ludzkie pojęcie. Totalne zakorkowanie. Bywaja dni, że jadąc do pracy i z powrotem nie mam okazji wrzucić więcej jak 2 bieg !! Tak się towarzystwo toczy, że rzygać się chce. Przy takiej jeździe to i 15 l/100 mnie nie zdziwi. -- Wiesiek Maestro |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-12-18 19:06:44 eeee....zaraz dojdziecie do 5l/100... Pomyłka! -NIE mówimy o Tico
Mój pali spoko ok.10-12 literków benzynki od zawsze i niczego innego się po nim nie spodziewałem... Maluch potrafi zezryć ponad 8 litrów w mieście to co Wy chcecie od Esperaczka ??! |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-12-18 21:46:56
Z tego, co pamiętam, mój maluszek nigdy nie spalił więcej niż 7 ltr. P. |
LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2004-12-18 22:29:56 Rzecza oczywista jest ze sapalamie linioewo zalezy od harakteru jazdy ja tez jak mam "dobry" dzien potrafie spalic 10 w trasie tzn nie ja tylko esperak ale dzieki mnie |
RedDRAGON Daewoo Espero 1.8 CD Ostrołęka | 2004-12-18 23:13:06 Witam ponownie wlasnie wracam z imprezki i widze jak na biedaku snieg spoczywa wiec nie spale go a przynajmniej nie dzisiaj bo jutro musze jechac tu i tam. Co do tankowania to zawsze tankowany jest na tej samej stacji statoil nigdy nie tankowalem go gdzies indziej ale zatankuje na innym moze na esso albo cpn i zobacze jak sie spisze na innym paliwku. A teraz pozdrawiam i ide spac bo mi sie kreci w glowie. Dzieki za porady zawsze na Was liczyc mozna. Dobrej nocki zycze!! |
HKS krakow | 2004-12-22 19:54:46 moj esperak 1,8 cd z gazem pali 12 litrów w jezdzie mieszanej.z zapiętą przyczepą o koło 800 kg 14-15 litrów .Przebieg 141000. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-12-22 20:48:25 Ja juz tego qrwa nie rozumiem.... dzisiaj tankowałem... wyszło mi 10.5 litra jazdy mieszanej... jedna trasa katowice-gliwice-katowice
reszta miasto.. po przejechaniu 100km wparzyłem na stacje.. i wlazło 10.58litra... |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-12-25 22:59:51 Przy małych ilościach zatankowanych litrów wychodzi duuuży błąd! A przy gazie to już w ogóle bo wszystko zależy od ciśnienia jaki daje pompa na stacji!
W ogóle nie wspomnę sposobu sprawdzania spalania przez autora postu, bo napewno w taki sposób spalania nie sprawdzimy. Tylko zatankowanie całego zbiornik czy to paliwa czy gazu i wyjeżdzenie jak najwiekszej ilości litrów, potem ponowne zatankowanie do pełna najlepiej na tej samej stacji i o tej samej godzinie (żeby nie było dużej różnicy temperatury), natępnie prosty rachunek: zatankowane litry x 100 / przejechane od ostatniego tankowania kilometry; i mamy dokładny pomiar spalania naszego autka Mój potwór pali obecnie 12-13 litrów gazu w mieście, choć w sumie nie jest to jazda w jakichś dużych korkach. Paliwa nie sprawdzałem bo szkoda mi kasy |