Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2004-12-07 08:19:10 ja mialem to samo
ale za pompa mam zawor odcinajaco-zwrotny gaziarze musieli ci taki zamontowac ale ja podejrzewam ze zamontowali ci odcinajacy i cisnienie sie robi albo zrobili go przed pompa musiales trafic na tzw "fachowcow" zanim zamontowalem gaz to wlasnie w moim serwisie zrobilem wywiad i tak mi powiedzieli zawor odcinajaco-zwrotny powoduje ze odcina doplyw paliwa do gaznika a tloczy z powrotem do zbiornika |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2004-12-07 23:15:13 zawor odcinajaco-zwrotny to elektrozawor
jest sterowany z centralki z wnetrza auta i dziala automatycznie przelaczasz na gaz odcina benzyne przed gaznikiem i podaje z powrotem do zbiornika a otwiera gaz a jak zamykasz gaz to puszcza benzynke do gaznika lekko szarpnie albo i nie zanim komora gaznika sie napelni i juz ja tak mam i pompa chodzi juz 1,5 roku ale jedna wymienilem na gwarancji bo byla uszkodzona fabrycznie |
bruner HF MEMBER Lublin | 2004-12-08 00:20:25 do Noras: Czy masz 2 el zawory tak jak radzil Jarek ? przed gaźnikiem i na tym rozgalezieniu do odplywu??? czy tylko jeden przed samym gaźnikiem, z tego co wiem z gaznika paliwo wraca na pompe i potem spowrotem na gaznik i nadwyzka przelewa sie z gaźnika do odplywu ??? |