Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomi20SE Opel Omega A Lublin | 2004-06-22 20:31:40 Witam!
Mam pewien problem i please help me!!!!!! Jaki interfejs i program wykorzystać do diagnostyki bo niestety kody usterek już mi nie wystarczają... A może ktoś wie coś na temat protokółu transmisji danych w omesi 2.0 w złączce 10pin. Mogę chętnie opracować interfejs i program na PC, ale trza mi protokół transmisji. Jeśli ktoś coś wie to proszę o odpowiedź. ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-22 21:40:14 Tomi wyważasz otwarte drzwi. W czym problem? |
Tomi20SE Opel Omega A Lublin | 2004-06-22 22:20:57 Może i wywarzam te drzwi, ale jakoś nie mogę znaleźć zamka ![]() Jak wiesz gdzie można znaleźć program to napisz, nie miałem do tej pory szczęścia. Nie chodzi mi o Superscan czy cóś tam bo wszystkie są na OBD2, a opel, fiat itp. w latach do 96 niestety mają inny protokół transmisji... Będę bardzo dźwięczny za pomoc, bo już na serio przymierzam się do opracowania samemu...tylko kto da mi dane o sposobie komunikowania się mojej omesi ze światem?? Oczywiście nie piszcie mi że można kodami błyskowymi, bo to wiem i stosuję, ale przydałoby się monitorować stan podzespołów podczas pracy a to przez kody błysk. nie jest wykonalne (poza sondą lambda) Niom to tyle i proszę o pomoc dalej... może ktoś z bosha się zgłosi kto opracowywał Motronica 1.5 lub 4.1 ?? ![]() tomek.tak@vp.pl [ wiadomość edytowana przez: Tomi20SE dnia 2004-06-22 22:22:04 ] |
![]() DrA eS ... | 2004-06-22 22:41:48 Ja tez chetnie se laptoka podlacze w aucie i sie na przystanku z komora polansuje ![]() ![]() ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-22 23:01:00 Ja pitolę nie wiem czemy ma to przyswiecać?
Co chcecie osiągnąć? Wy macie Omy B a tam trzeba techa 2 (chyba taki ma nr ?) Tu potrzebny jest tech 1. Co kolega chce się dowiedzieć, co chce naprawić bo dla samej dignostyki i popatrzenia tu i tam, to chyba nie to chodzi? Pamietajcie, ze tech 1 jest z początku 90 roku, ba nawet wcześniej a nasz kompy są tak proste jak skomplikowane atari ![]() To tak na marginesie. Od czasu do czasu ktoś chce sprzedać techa 1, więc można z gościem pogadac do tego Tis i już wszystko masz. To jesłi chodzi o wywarzanie otwartych drzwi. A czasmi się okazuje, że faluje na wolnch obrotach i nie ma żadnych błedów i jest problem, bo jest gas. To tak na przykład. |
![]() Musasi Była Omega B Poznań | 2004-06-22 23:12:44 Podpisuję się tema obiema ręcami ![]() Coś w tym rodzaju już istnieje, tyle że w mało przyjaznym języku. Przydałoby się coś po naszemu. Oto wyszperane, a w zasadzie podpatrzone linki do istniejących opracowań (może da się wykorzystać) ![]() 1 2 3 4 Może to miał na myśli Piotr pisząc o tych drzwiach ![]() PZDR P.S. A więc do dzieła informatycy - życzę powodzenia i satysfakcji z uszczęśliwienia wszystkich Omesiowców - złotych rączek |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-06-22 23:20:55 Widzę że Tomi wreszcie zarejestrował się na forum ![]() Nooo nareszcie mam jakąś wtykę w LOB ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-22 23:23:29 Wiesz Makaveli ale darzę Cię sympatią
Nie to żeby Cię lubił no ale kumasz o co biega? (Amber Mocny Red browar Bielkówko) z przymrożeniem oka .... |
![]() alicia LOB MODER | 2004-06-22 23:26:43 ja pierdolę, literki mi sie rozmazują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-06-22 23:28:54 Ja pitole ale będzicie mieć używanie ze mnie.
Idę spać..................................................... Chodzłi mi o te "wtyki", że swój jesteś i już! [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-06-22 23:31:50 ] |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-06-22 23:38:32
aaa... no tak ![]() ![]() Chciałbym zobaczyć wasze mordki na jakimś spociku, ale uwierzcie - jeszcze nie byłem na żadnym spocie poza LOB ![]() Niestety obecnie nadal nie mam co marzyć o Omesi (look @ profil). Szukam jakiegoś konkretnego Caro... Coprawda pojawiła się nadzieja po 1 maja, ale... no właśnie wiecie sami jak to jest... Ps.Myślałem żeby Tomiego zaciągnąć do kolektywu, ale On tak samo jak ja... czas wolny ma jedynie w międzyczasie ![]() |
Tomi20SE Opel Omega A Lublin | 2004-06-22 23:48:50 Ołkej dzięki wielkie Musasi to jest to o co mi chodziło!
Szczególnie 1 Makaveli niestety mnie z kimś pomylłeś, bo nie byłem na żadnym zlocie. LOB WETERAN to że na wolnych obrotach faluje to wina regulatora wolnych obrotów bo w omesi A niestety ne były na silniczkach krokowych i falują bo siłowniki mają ponad 10 lat, a czas niestety szkodzi... ![]() Dzięki everybody! |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-06-22 23:52:13 ![]() ![]() ![]() Oj Tomek, nie zaskoczyłeś... Kiedy przyjeżdżacie do SK-C? |
![]() GRYZZLY Łódź | 2004-07-15 03:28:27
To ja chętnie poroszę o coś takiego ![]() Odwdzięczę się dobrą flaszeczką ![]() Pozdrawiam Gryzzly ![]() |
![]() GRYZZLY Łódź | 2004-07-15 09:32:56
Hmmm.. A czy to nie jest coś takiego ?? INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY EUROSCAN Pozdr. Gryzzly |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-07-15 10:41:45 Ruscy już to zrobili łącznie z interfejsem.
Interfejs - http://ch.telemost.ru/12-misc/12k-line1.htm Program - http://www.doc-scorpion.narod.ru/ Pozdrawiam |
![]() Stabio Opel Omega A Bydgoszcz | 2005-05-10 21:35:45
Przepraszam, ze nie korzystam z wyszukiwarki ale jestem od dluzszego czasu w Anglii i nie mam dostepu do netu. Szukam wlasnie interfejsu i programu do diagnostyki Omegi A. Niestety ale w UK wszelakie naprawy sa bardzo drogie. Jestem oczywiscie w stanie kupic "gotowca" ![]() |
![]() kuma85 Opel Omega B Caravan Wejherowo | 2006-02-12 20:13:13
tak jak powyzej tzn nie zabardzo kaman o co biega a taki kaplecik przydalby sie i mi z tym ze do omesi B. Czekam na wiesci... |