Airbag w E11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Proszę o pomoc jeśli ktoś jest w stanie mi doradzić, gdzie się udać by kupić poduszkę powietrzna do Corolli E11 Liftback z 98'.
Chodzi o poduszkę kierowcy.
Był dzwon i wystrzeliła.
Wszystko w zasadzie zrobione ale nie mogę dostać poduszki w szarym kolorze. Czarne owszem są ale japotrzebuję szarą.
Znalazłem gościa, który ma szarą ale moim zdaniem strasznie winduje cenę. Chce 2.200.- pln.

Dzięki za każde info.

Pozdrawiam

A możesz ujawnić jaka jest różnica między szarą i czarną?

Być może chodzi o to, że szara jest fabryczna, a po wystrzeleniu montuje się czarną, dostępną jako część zamienna.

Jeśli tak, to zastanów się skąd gość ma szarą i z jakiej nowej Toyki ją ukradł

Oprócz koloru żadna.
Ja mam starszy model od Ciebie i cała deskę rozdzielczą mam jasno-szarą. Kierownica również.
To powiedz jak Ci się widzi nagle czarny jak węgiel srodek kierownicy.
To tak samo jakby w Twojej Toyce (czarna deska rozdzielcza) wstawić jasno-szarą poduchę.
Myślę że bardziej chodzi o stronę estetyczną. Wolę poszukać niż stawiać to co mają akurat pod ręką.
Jak też nie sądzę by ktoś kradł z nowej Toyoty poduchę, bo raczej szybciej wystrzeli niż zostanie wymontowana.
A, czy w nowych Toyotach są jeszcze takie jasne kolory?
Bo mi się wydaje że już nie.

a na Allegro szukałeś ?Tam jest parę e11 sprzedawanych na części

Jak szukasz dalej poduszki to mam taką.

Krauziak
Sorki, ale z tego co napisałeś ...
Cytat:
Wszystko w zasadzie zrobione ale nie mogę dostać poduszki w szarym kolorze.

... zrozumiałem, że chodzi Ci o samą poduszkę (takie zawiniątko z kabelkiem wpychane pod pokrywę poduszki), a nie o samą pokrywę w kierownicy.

Zawsze myślałem że poduszki są białe lub białawe, ale skoro pisałeś o szarej i czarnej ....

Pokrywę poduszki, czyli fragment kierownicy, oczywiście warto dobrać pod kolor deski

Jackal, ale nic się niestało.
Może i ja też trochę niefachowo się wyraziłem(napisałem).
Forum jest po to by wymienić doświadczenia, czy opinnie i każdą odpowiedż traktuję poważnie bo wiem że macie znacznie większe doświadczenie w Toykach. A ja dopiero co przesiadłem się z Renault.
No nie dogadaliśmy się i tyle.
Pozdrawiam

My się w końcu dogadaliśy, a serwisSJ proponuje Ci poduszkę dowolnego koloru za 1000 zł, więc chyba nie masz powodów do narzekań, co?

O kurde Jackal ale dałeś czadu z tą poduszką na koniec dnia wkońcu się ucieszyłem

No ale swoja drogą znacie to jak przyjełaf facet polonezem i mówi "panie, klocki do nissana suny,
-do sanny?
- nie, suny, to szwagra, taki cerwony
- a ma pan dowód rejestracyjny tego auta bo tam było kilka rodzajów klocków?
- ni mom, to disel panie jest

po takich przypadkach zawsze rozmyslam o psychologu

Wersja całkowicie japońska.
Mam jeszcze jedno pytanie bo powinienem wcześniej o to spytać.
1000.- za poduszeczkę a te różne pierdołki do niej czy sterownik, czy tam czujnik też macie i ile?
Czy to wszystko w cenie się mieści?
Przepraszam ale w temacie poduch to jestem jeszcze straszny laik dlatego te pytanie.
Pozdrawiam

Cena za sama poduszke, czujniki były po 250-300zł, ale do sterownika to musisz podac jego numery i wtedy poszukam.
pozdrawiam