Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-15 21:15:59 Pierdyknoł mi simering na wale przy skrzyni automatycznej no i dałem samochodzik do wymiany tego ustrojstwa bo leciał olej silnikowy (a to nie jest zbyt dobre dla silnika), ale od razu poprosiłem aby sprawdzili stan oleju w skrzyni (niedawno kupiony samochód, wymieniany był olej), gościu odkręca korek a tam wyleciało trochę oleju patrzymy a on wygląda ja zwykły silnikowy, barwa taka brązowawa, w związku z tym mam pytanie, zanim pojadę i zajebie kolesia który wymianiał olej skrzyni w serwisie, czy możliwe jest wymieszanie się oleju silnikowego z silnika i przekładniowego z skrzyni lub czy istnieje olej przekładniowy do skrzyni o takiej barwie (normalnie czerwonawa)? |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-15 23:20:25 NIE !!!!!!!!!!!!!
To jest nie dopuszczalne i BARDZO, BARDZO mało prawdo podobne. Polecam AutoService Olczak - Nadarzyn zadzwoń tam i poproś o konsultację. Mi poci się ten simering na razie dolewam olej i śmigam - wim że to na krótką metę. Pozdrawiam Piotrek. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-16 17:16:02 No umnie na początku tyż się pocił ale po ostatniej trasie już zaczeło dość ostro kapać, czasookres między poceniem się a leceniem jakieś 3 miesiące i jakieś 3 tys. km |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-19 22:46:35 no i po robocie - robocizna + części + olej silnikowy Mobil + olej przekładniowy Castrol =950 PLN
No ale omesia nie cieknie i człowiek spokojniej jeździ. A i jeszcze mam pytanko - czy jeżeli pojawi się na wyświetlaczu kompa oil lack to jest to ostrzeżenie o niskim stanie oleju czy o jego braku i czy wtedy zapalić się powinna kontrolka na szafie? |
TD Caravan Warszawa | 2005-01-14 09:34:34 Czy ktoś z Was ma bardzo blisko lub przejeżdża koło Nadarzyna/Kajetan, żeby na minutkę podskoczyć do tego warsztatu ?
Uzgodniłem z Olczakiem regenerację selektora i cenę usługi, ale bez daty i godziny, a potem przez tydzień nie odpowiadał na maile ani nikt nie odbierał telefonu Dziś (piątek) dowiedziałem się, że: "Ze względu na poważną chorobę Warsztat Firmy EDMAR dawniej AUTOSERVICE OLCZAK zawiesza działalność do odwołania Realizujemy wyłącznie wcześniej przyjęte zlecenia" Gdyby ktoś dał radę podjechać i sprawdzić na miejscu, jak wygląda sytuacja, ewentualnie zapytać o uzgodnioną regenerację selektora w Betce (wymiana oleju była w grudniu u nich). Mam tam 40 km w jedną stronę w korkach... JaC PS. Palenie szkodzi zdrowiu
|
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2005-01-14 11:25:48
Niestety ja też mam daleko. Może spróbuj w Samko. Podobno są ok, ale ja swój automat serwisowałem u Olaczka u nich nic nie robiłem. Może się okazać że trzeba będzie u nich serwisować :| Pozdrawiam Shinobi |
chudy01 świdnica | 2005-01-14 12:04:32
Diro gdzie robiles te naprawy? Ja tez chce wymienic olej w moscie i w skrzyni. Moze skorzystam z tej samej firmy. Dzieki pozdr |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-01-14 12:14:19
dokladnie, ja ostatnio mialem wymiane uczczelki na malej misce olejowej w automacie w ASO Opole (163zl) i dolewali mi Mobil, ale on byl bardzo jasny, taki jak systetyk do silnika, tylko ze bardzo smierdzial... |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-01-14 18:57:48
Nie mam pojęcia jak ten warsztat się nazywa jest pod świdnicą w stronę Wałbrzycha, jakby co to mogę podać numer telefonu do warsztatu. |