Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-02-15 22:10:25 |
Focus Membre du forum Peugeot 206 Warszawa | 2005-02-16 12:02:32 Widzialem juz na liscie
Jednym slowem: przepiekny. Teraz juz nikt mi nie powie ze Peugeot robi brzydkie samochody... I ten kolor... Mniam |
k55 Membre du forum P 406 Legionowo | 2005-02-16 13:32:30 A kto Tobie mówił, ze Peugeot robi brzydkie samochody?... Wydaje mi się, że stylistyka tych samochodów większości się podoba, potwierdza to ankieta przeprowadzona kiedyś w "Auto Swiecie", gdzie zajęły one czołowe miejsce jeżeli chodzi o design. A tak na marginesie mi akurat (ale jest to po prostu moje subiektywne zdanie) 407coupe się nie do końca podoba. Stylistyka przodu i tyłu ze sobą nie charmonizuje a tył (wiecie jak wygląda amerykańska przedostatnia toyota solara? porównajcie tylne lampy )stracił część cech charakterystycznych dla marki, jest pozatym zbyt wypłaszczony i pomimo dużego zwisu tylnego wydaje się krótki- z profilu przypomina hatchbacka. Przód jest piękny, dobrze, że nie wzięto bezpośrednio tego z sedana, nie podobają mi się tylko przypadkowo umieszczone halogeny i te "skrzela", które mają niby chłodzić tarcze hamulcowe. Widać, że nie jest to dzieło Pininfariny a troszkę mniej doświadzonych projektantów. To nie ten styl, charmonia i wysmakowane proporcje co 406coupe. Ale i tak 407 robi wrażenie! |