Poszukiwany esperak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć wszystkim!!!
mam do was pytanie.
mam do kupienia espero 1.8 1997r. bez klimy poduchy i absu, zagasssowany, przebieg 170kkm. stan dobry rdzy brak za 9.5 tys. zł.
nie wiem na co spojrzec by wiedzieć czy jest on warty kupna.

pozdrawiam wszystkich

powiedzcie mi czy opłaca się go kupić i czego sie wystrzegać w tym aucie.
czekam na opdisy

mozna zamknac temat espero juz kupione!!!

No to pochwal się

espero 1.8 bordowe zupełna seria bez klimy,absu i poduchy.
zaden bajer, kupilem go poniewaz potrzebowalem duze wygodne auto na dlugie trasy. to tyle

Wiesz ja kupilem swojego za 10k i mial 120kkm stan idealny.

Cytat:
2004-11-07 20:05:55, DeeJay pisze:
No to pochwal się

Taaak...
Zaraz, nkit koledze nie chciał doradzić, a teraz ma się chwalić?

Cytat:
2005-03-04 13:57:20, Zwierzu pisze:
Wiesz ja kupilem swojego za 10k i mial 120kkm stan idealny.

Sądząc po Twoich wątkach, to chyba nie był taki idealny....
Pozdr. P.

No i co w tych watkach takiego znalazles?
Wymienilem sprzeglo wydech koncówke, termostat i to wszystko

A co do reszty to byly tylko przypuszczenia laika
Zreszta co 120kkm to nie 170kkm no i rocznik chyba ma tu tez znaczenie 99r koncówka

A co do ideału to moze przesadzilem ale stan bardzo dobry to dobre okreslenie.

Pozdrowka

Zwierzu, a powiedz dlaczego musiałeś wymienić sprzęgło? Wydaje mi się że to trochę za wcześnie.

eee 120tys na sprzeglo..w sam raz

Koleżanka mojego ojca jezdzila i jak to kobitki sprzeglo bylo takie ze mechanik stwierdzil ze" jeszce pojezdzi" ale mnie denerwowalo i wymienilem

P.S Mam awersje do zwalonego sprzegla.

Cytat:
2005-03-15 17:23:12, Zwierzu pisze:
Koleżanka mojego ojca jezdzila i jak to kobitki sprzeglo bylo takie ze mechanik stwierdzil ze" jeszce pojezdzi" ale mnie denerwowalo i wymienilem P.S Mam awersje do zwalonego sprzegla.

nie ma co zwalac na kobiety..jesli samochod wiekszosc przebiegu robi w miescie to wymiana sprzegla po takim okresie nie jest niczym wyjatkowym..juz nie wspominam o tym ze obecnie tak po prostu ucza kierowcow..jazdy na polsprzegle..co jest ewidentna bzdura..ale po kursie jak ci nikt nie powie ze robisz zle to cale zycie mozna tak jezdzic

Znam takich co na polsprzegle na kraweznik wskakuja hehehehe

Cytat:
2005-03-15 07:46:16, Zwierzu pisze:
No i co w tych watkach takiego znalazles? Wymienilem sprzeglo wydech koncówke, termostat i to wszystko A co do reszty to byly tylko przypuszczenia laika Zreszta co 120kkm to nie 170kkm no i rocznik chyba ma tu tez znaczenie 99r koncówka A co do ideału to moze przesadzilem ale stan bardzo dobry to dobre okreslenie. Pozdrowka

"... Druga sprawa mam troche uszczelek do wymiany

"żabki" fakt ze bardzo delikatne i przy umiejetnej jezdzie nie ma tego efektu ale robie wszystko wiec niech bedzie wszystko.Jesli to nie filtr paliwa to co...?

Tez tak ma ktos ze jak jest naprawde zimno to potrafi sie czasami otworzyc do polowy?Czy to kwestia zdjecia tapicerki i nasmarowania mechanizmu?

Do kompletu chetnie bym sie dowiedzial czy jest mozliwosc wyczyszczenia klosza reflektora przedniego gdyz jest zasyfiony i nie wiem czy jak zdejme to bedzie taka mozliwocs

Po jakim czasie wskaznik temparetury pokazuje wam cokolwiek bo mi po okolo 30 min i mnie to troszke martwi.

A wiec dopiero po godzinie jazdy temperatura na wskazniku pokazuje tyle ile potrzeba jakie sa moliwosci i jak sprawdic samemu co jest pochrzanione ??

Chcial bym tez odnowic lakier jesli ktos ma jakies doswiadczenia w tym wzgledzie to bardzo prosze.

Slabo mi sie takze zwijaja pasy moze ktos to rozbieral i moze mi udzielic kilka cennych wskazowek np co jest zepsute zazwyczaj jakas sprezyna?

ostatnie putanie czy wszyscy w espero maja takie lipne wycieraczki prawa to juz mnie dobija
A co do wycieraczek to jakies to takie rozlatane. Tam gdzie sie ramie zaklada i przykreca to rysza sie po 1,5 cm do gory i dolu slabo sciera...

Jeżeli lataja mocowania ramion wycieraczek, to najprawdopodobniej masz do wymiany mechanizm. Można próbować jeszcze go reanimować
Rozumiem czyli mam do wymiany te tulejki opisane w poradach

Wiec czy to cos pomaranczowe mozna wymienic samo czy caly aparat zaplonowy? I jak sadzicie moliwe to jest ze przez to mam takie lekkie zabki na niskich obrotach??

Eh pewnie znowu sie okaze ze stowka na darmo poleci.

W tylnych drzwiach brakuje mi jednej z 2 srub mocujacych blokade drzwi (chyba tak sie to nazywa) moze ktos ma cos takiego ???

A wiec dopiero po godzinie jazdy temperatura na wskazniku pokazuje tyle ile potrzeba jakie sa moliwosci i jak sprawdic samemu co jest pochrzanione ??...."

to parę cytatów z Twoich wypowiedzi. Ja sprzedając swoje espero nie miałem żadnej z ww przypadłości, innych też raczej nie i miałem dylemat, czy pisać w ogłoszeniach stan bardzo dobry, czy dobry. W końcu zdecydowałem się na "zadbany"...
Wydaje mi się, że kilkuletnie auto nie może być w idealnym stanie. Przecież zuzywa się zgodnie z założeniami konstruktorów i nie chodzi mi tu awarie, ale o zwykłą eksploatację. No, chyba że ktoś profilaktycznie wymienia co roku "pół samochodu"....
Pozdr. P.