Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-14 21:34:44 Witam.
Znowu mam problemy z moim poldkiem. Sprawa wyglada nastepujaco: Odpalam auto na Benzynie- wchodzi na ok. 1200obr i natychmiastowo spadaja do 500obr pochodzi na tych obrotach z 5 sekund i gasnie. Gdy przełacze go podczas jazdy na benzyne to od ok.1000 do 3500 obr. bardzo kiepsko przyspiesza i sie "dławi", powyzej okolo 4000 obr. jedzie dobrze. Na gazie dziala bez zarzutow. Polonez Caro Plus 1,6 GLI Bosch Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-17 21:06:49 Naprawde nikt nie wie co sie moglo stac w moim polonezie? Bardzo prosze kogos kto sie orientuje w tym temacie niech cos przynajmniej podpowie do czego zajrzec lub co sprawdzic. |
biedron21 Miłośnik FSO Polonez Caro Plus Wrocław | 2008-06-18 19:14:44 Miałem w swoim plusie podobne objawy,też się dławił i świrowały mu wolne obroty,wymieniłem silniczek krokowy(czyszczenie starego nie pomogło , teraz hula jak szalony,wszystkie negatywne objawy ustały,pozdrowionka |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-18 20:23:56 Dzieki biedron No coz... sprobuje wyczyscic. Ale jak to nie pomoze to niestety bede musial kupic nowy silniczek. Pozdro. |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-27 20:20:02 Witam ponownie.
Dzis wykrecilem silniczek krokowy i okazalo sie ze jest sprawny. Wiec jest tak jak wczesniej: Na LPG dziala bez zarzutow a na benzynie to juz nawet teraz odpalac nie chce no i nawet gdy wciskam pedal gazu to sie dlawi gasnie Odkrylem dziwny sposob aby wkrecic go na wysokie obroty na benzynie, musze szybko wciskac do konca i puszczac pedal gazu . Nie wiem juz teraz sam co moglbym jeszcze sprawdzic. Jakby co to kontrolka Check Engine sie nie swieci. Bardzo prosilbym kogos o pomoc. Pozdrawiam |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2008-06-27 21:35:36 A wtryskiwacz jest sprawny? Czy aktualnie jest jakaś szansa na to, aby samochód chodził na benzynie? Spróbowałbym wlać mu jakiś preparat do czyszczenia wtrysków benzynowych i niech trochę pochodzi. Jeśli już będzie się dało jakoś jechać to wtedy go "rozkręcić". Może po prostu Ci zakoksowało wtrysk? [ wiadomość edytowana przez: MichalSW dnia 2008-06-27 21:40:02 ] |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-27 22:58:35 No wlasnie myslalem o wtryskiwaczu ale troche balem sie go rozkrecac. Moze sprobuje wlac mu ten preparat do czyszczenia. Dzieki. |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-06-27 23:01:02 Aktualnie szanse na to aby chodzil na benzynie sa male ale sa, gdy uda mi sie go wkrecic powyzej 4500obr/min to jakos trzyma sie na tych obrotach. No wlasnie myslalem o wtryskiwaczu ale troche balem sie go rozkrecac. Moze sprobuje wlac mu ten preparat do czyszczenia. Dzieki Michal. |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2008-06-28 05:57:41 Wtryskiwacz jest nierozbieralny, zatem przy nim samym nie masz co kombinować. Bardzo łatwo uszkodzić go jeszcze bardziej. Spróbuj z preparatem do czyszczenia wtrysków dodanym do benzyny, a jeśli to nie pomoże to zastanów się nad podmianą wtrysku. |
dewro Polonez Caro Plus R. ... Hrubieszów | 2008-07-11 19:06:52 Od dzisiaj znikl problem z jechaniem na benie. Pojechalem do mechanika, powiedzialem co sie dzieje a on zdjal wtyczke z komputera popukal letko w kompa zalozyl wtyczke i problem znikl Mowil cos o tym ze przez gaz komp nalapal bledow bo elektryka instalacji gazowej jest troche kiepsko podlaczona czy cos takiego. |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2008-07-12 07:36:50
Co jakiś czas będziesz musiał niestety poprawiać zabieg. Tak to po prostu już jest. Dobrze, że tak tanim kosztem się wszystko wyjaśniło. |