Rozpórka do esperynki - EIBACH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaskoczyli mnie, ze cos takiego robią i ze mają taką kosmiczna cenę
daewoo espero - stabilizator EIBACH

Eibach robi to (wg katalogu) od około roku, i jak na produkt sygnowany jego logo - cena jest dość atrakcyjna

Pozdrawiam - SpeedR

a robi ktos dolna ??? a czy czasem rozpórka od kadeta gsi nie jest identyczna??? bo niby w nim kielichy i reszta jest bardzo podobna.

Cytat:
Eibach robi to (wg katalogu) od około roku, i jak na produkt sygnowany jego logo - cena jest dość atrakcyjna

to ja poprosze samą naklejkę nakleje sobie na szybe (tak na co najmniej połowe szyby) już będzie mi się lepiej samochód prowadził

Uwielbiam to: dobre bo EIBACH

Cytat:
2005-03-13 11:50:52, ZieMa pisze:
to ja poprosze samą naklejkę nakleje sobie na szybe (tak na co najmniej połowe szyby) już będzie mi się lepiej samochód prowadził Uwielbiam to: dobre bo EIBACH

Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem w czym masz problem.
Wszak, nikt nie każe Ci kupować tego typu elementów.

Pozdrawiam - SpeedR

SpeedR masz racje

Ziema ceny sa takie bo ta firma ma okreslona pozycje i marke na rynku i nie sprzedaje byle kawałka rurki...to ma swoje atesty itd itd

No dobrawporzadku atesty i tak dalej tylko dlaczego rozpórka takiej samej firwy z atestami tylko do lanosa kosztyje 250zł a zreszta u jedrasika jest "tylko mała przebitka" wystarczy isc do innego sklepu takimi akcesoriami i wtedy cena naprawde spadnie np o 100 zł

wlasnie o to chodzi kupując rozpórk eibacha czy omp masz pewnosc ze ona jest poprawnie zrobiona i spelnia swoje zadanie, oczywiscie mozna kupic tansze rozpórki i żeczywiscie niekiedy niczym nie różnia sie od eibach ale sa i te wyjatki ...

mi nie chodziło o jakies podróbki tylko o to ze takie firmy jak Jedrasik i podobne jemu narzxucaja sobie spora Marze na towary Naprawde jezeli dobrze poszukasz to znajdzie firmowa rozpórke duzo taniej

a to jest już inna sprawa, mamy prawo wolnego rynku i tak jest, jesli towar nie jest ograniczony max cena to sprzedawca może na niego nażucic taka cene jaka chce, jest oczywiste że wszystko można znleźć taniej tylko trzeba poszukac i nie mówie tu tylko o tej rozpórce.

Cytat:
a to jest już inna sprawa, mamy prawo wolnego rynku i tak jest, jesli towar nie jest ograniczony max cena to sprzedawca może na niego nażucic taka cene jaka chce, jest oczywiste że wszystko można znleźć taniej tylko trzeba poszukac i nie mówie tu tylko o tej rozpórce

no i o to własnie chodzi

Cytat:
Ziema ceny sa takie bo ta firma ma okreslona pozycje i marke na rynku i nie sprzedaje byle kawałka rurki...to ma swoje atesty itd itd

Atesty??? na co nakawałek rury i kilka spawów??? a co to klatka bezpieczeństwa???
Orginalne seryjne sprężyny zawieszenia pękają, choć też powinny mieć atesty, a ty chcesz by firma która robi coś bez czego i tak się da obejsc w samochodzie robiła kosztowne badania i wydawała atest.
Już raz znana polska firma MICHAEL podejmowała sie robić rozpórki do espero, i co z tego wyszło??? )) pewno utkneli w fazie długoletnich badań.

A tu adresik rozporki chałupniczej konkurencji robią bez atestów i za rozsądną cenę, tylko nie wiem czy do espero też ) Ale warto sprawdzić.

Ziema na Boga
Po prostu mieszkasz w kraju (podobnie jak my), gdzie wszystko jest przysłowiowe "... sto lat za murzynami... "

U naszych zachodnich sąsiadów atest musisz posiadać nawet na brewki reflektorów.

Poza tym, korygując Twoją opinię taki relement jak rozpórka powinien mieć atest, świadczący o tym, że przeszedł wymagane testy.
Wyobraź sobie, że taka "rurka" w trakcie kolizji pęka, wyrywa się z mocowań i wpada Ci do kabiny, gdzie przewozisz rodzinę

Pozdrawiam - SpeedR

i znow glupia dyskusja jak ktos chce to niech kupuje jak nie chce nie musi...moim zdaniem cena nie jest jakas kosmiczna a porownanie z lanosem jest o tyle chybione ze lanos jest duzo bardziej popularny i ilosc rozporek sprzedawanych do lanosow jest napewno sporo wieksza od tych do espero..

nie wiem moze ja slepy jestem ale wydawalo mi sie ze intencja autora postu bylo przekazanie nam ze powazna firma posiada w swojej ofercie profesjonalne akcesorium do naszego samochodu co jest milym akcentem na ogolnie pustym rynku i tylko tyle

Cytat:
2005-03-13 12:47:20, marcin21100 pisze:
...." Naprawde jezeli dobrze poszukasz to znajdzie firmowa rozpórke duzo taniej "....

Nooooo tutaj widać żeś "młody" w Klubie i w materii Espero !....szukaj kolego, szukaj ...życzę szczęścia ...tylko weż urlop na jakieś pół roku

Cytat:
2005-03-13 14:17:21, ZieMa pisze:
......"Już raz znana polska firma MICHAEL podejmowała sie robić rozpórki do espero, i co z tego wyszło??? )) pewno utkneli w fazie długoletnich badań"....

Nie utknęli
Już dawno dawno temu nasz bardzo wtedy aktywny Klubowicz marki Ptaszyna (niestety zniknął z forum był zakupił (i to wcale nie tanio!) do Espero rozpórkę made in MICHAEL....Kiedy miał już ją w rękach.........po blisko tygodniu domowych poprawek wykonanych wg pomysłu Ptaszyny przez warszawskich kolegów rozpórka.....była zdatna do założenia w aucie....

I tak oto "znana polska firma" dała dupy na "głupim kawałku rurki"

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-03-13 23:08:35 ]