Nowe autko...!!??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panie i panowie
przymierzam sie do ,zmiany bolidu i interesuje mnie "AUDI CABRIO -80 b4" co mogli byscie mi poradzic moze ktos z was mial juz stycznosci z "b4" i mogl by mi opisac mi takie zeczy jak:
wlasnosci trakcyjne, silniki (wytrzymalosc itd.)
zawieszenia i wszystko inne o czym wiecie i jest związane z tym autkiem...
z gory THX.
wolczan

ale dlaczego akurat b4 cabrio ??? nielepiej coś innefo fajniejszego, czy moze już decyczja podjeta ? kolega tego szukal ale zrezygnowal, wiem ze chodzilo cos o silniki ale niewiem dokladnie o co.

Ja mialem sporo stycznosci z B4-rką bo moj kolega posiada takową z silnikiem 2.0 93r i chyba z 3 razy ją naprawiałem i moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne. Silnik jest niesamowicie trwały, zawieszenie komfortowe, nic nie skrzypi, nie trzeszczy czy stuka, najlepsza rzeczą jest chyba bardzo precyzyjny i bardzo lekko działajacy układ kierowniczy.Jezdzi sie bardzo pewnie i przynajmniej ja mialem wrazenie ze auto mimo wieku nie jest rozklekotane czy cos takiego.Samochód ogólnie bardzo trwały i czesci tez sa niedrogie.

co do trwalości to oczywiscie samochód jest niezawodny wiem to też na przykladzie b3 która kiedys sporo jezdzilem, mi niechodzilo o trwalośc tylko o moc silników w kabrio podobno jest maly wybór a te najczesciej spotykane sa dośc slabe, w cabrio wystepowal chyba tez 2.8 ... Samochód fajny ale sa według mnie lepsze np, celica cabrio bmw e36 tylko ze bmw troche drozszy. Wszystko zalezy jeszcze od tego jak bardzo byl bity...

zdecydowalem sie na te autko poniewarz ma niesamowity wygląd a w szczegulnosci tyl poprostu miodzio....a i raz bylem wozony b4 z motorkiem 2,8 i odczucia byly niesamowite... a co do innych aut to bmw odpada niestety lecz nie znosze tej marki.... a toyota hmmm wole niemca