Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-03-14 19:21:22 wiem ze temat juz byl poruszany ale po tym co wyczytalem ciezko mi ocenic czy wine ponosi mostek czy tez zle naciagniecie paska(u mnie w 22.0 chyba jest samonapinacz??) czy tez lozysko...
w silniku wyje cos niemilosiernie, tak jakbym mial turbo i silnik zasysal ogromna ilosc powietrza, zadne kontrolki mi sie nie zapalaja, na wolnych obrotach tez nic nie wyje/swiszczy, halas zaczyna sie pojawiac przy okolo 1500obrotw i nasila sie wraz z ich wzrostem... zaraz pojde do garazu pomierze napiecia ale moze ktos ma jakeis porady?? dzieki bardzo pzdr arek |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-03-14 20:28:44 problem juz rozwiazny...
po zmierzeniu ze auto laduje 14,2V zdjalem pasek od klimy i szuemienie ustalo okazalo sie ze lozysko w napinaczu od paska klimy juz do niczego sie nie nadaje...ktos wie jaki rozmiar powinno miec to lozysko?bo obawiam sie ze srodkowa jeego czesc jest uz na tyle wytarta ze nie da sie go pomierzyc... dzieki |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-03-15 09:37:50 mierzyć,raczej nie pomierzysz.odczytaj symbol z pokrywek na bokach łożyska.Samo łożysko kosztuje 9 zł ( cały napinacz 160 zł) |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-03-15 10:54:38 na lozysku jest tylko napisane "KOREA KBC 6301DT"
160zl to troche sporo tymbardziej ze nie jest to samonapinacz tylko kawalek blachy ze zwyklym kolkiem na lozysku... |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-03-15 12:38:25 Sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie łożysko to 6301 kup z luzem do dużych obciążeń.
Pozdrawiam |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-03-16 10:04:35 łożysko jest z dwoma rodzajami pokrywek.metalowymi i plastikowymi.Nie ma znaczenia z jakimi kupisz.Ważne,żeby ich nie uszkodzić przy montażu.Nowe najlepiej wbijać przy pomocy starego łożyska. |