Kia Clarus vs. Daewoo Leganza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zeby nie przeciagac watku dotyczacego Leganzy ktory zszedł n psy Postanowiłem założyć nowy:

Kia vs. Daewoo............................Clarus vs. Leganza

Kia Clarus 2,0............................................Leganza 2.0
moc silnika 133 / 181 przy 5900..................98 / 133 przy 5400
max moment 171 przy 4000...........................184 przy 4600
Osiągi
prędkość maksymalna (km/h) 195........................206

Masy i wymiary
masa własna (kg) 1309 - 1415 ........................1325 - 1365
masa całkowita (kg) 1770.....................................1830
długość (mm) 4730...............................................4671
szerokość (mm) 1770...........................................1779
wysokość (mm) 1420............................................1437
rozstaw osi (mm) 2660..........................................2670
rozstaw kół - przód (mm) 1500..............................1515
rozstaw kół - tył (mm) 1500...................................1507
ogumienie 185/65 R 14.....................................205/60 R 15
pojemność zbiornika paliwa (l.) 60.........................65
min przestrzeń bagażowa (l.) 424.........................411

Kia Clarus 2.0

Daewoo Leganza 2.0

Dodam, że oba samochody są w podobnej cenie. No i który wybrać???

[ wiadomość edytowana przez: FGM2 dnia 2005-03-12 18:43:26 ]

KIA jako tak azawsze kojarzyla mi sie z nagorszym szajsem jaki jezdzi po naszych drogach za raz po fiacie... Daewoo wiadomo tez nie rewelacja ale biorac pod uwage popularnosci i za ta sama kase wybralbym zdecydowanie Leganze....

zdecydowanie Leganza - po ostatnich zdjątach zauroczyłem się w tym aucie (oczywiście w wersji z automatem) - z Legzią może konkurować natomiast Sonata II z V6 - naprawdę fajowe auto

Ale sonata jest chyba troche droższa???

BTW to zdjecie Leganzy jest chyba rabione przed teatrem Narodowym/Wielkim w Warszawie - jak myslicie?

kia clarus ma 181 km ??? to niemozliwe...

Kia ma 133 KM.
źródło
Zdecydowanie Leganza.

Ja brałem dane z motonews ale zeczywiscie cos za duzo.

Ja tez wolałbym Leganze, ale swoja droga wejdzcie na strona kia.pl i zobaczcie jakie oni teraz auta robią, bardzo mi sie podobają.

Nie wiem czy wiecie że KIA CLARUS to przenicowana MAZDA 626... nadal wolicie Leganze ??
PS. Z tego co wiem to KIA należy do MAZDY która pod tym znaczkiem sprzedaje swoje auta w segmencie aut z niższej półki.

Cytat:
2005-03-13 17:19:03, Jacenty pisze:
Nie wiem czy wiecie że KIA CLARUS to przenicowana MAZDA 626... nadal wolicie Leganze ?? PS. Z tego co wiem to KIA należy do MAZDY która pod tym znaczkiem sprzedaje swoje auta w segmencie aut z niższej półki.

Naprawiać tego bym nie chciał

Zdecydowanie Leganza - patrzę też na wyposażenie aut.

Nigdy nawet nie jechalem zadnym za tych aut wiec z praktyki a wiem z doswiadczenia ze tylko ona sie liczy nie powiem ktore lepsze ale wydaje sie ze Leganza jest nieco bardziej dopracowana i mnie przynajmniej sie podoba a Clarus moze i jest oparty o 626 ale w jakim stopniu i o ktora generacje 6 -ki a wrescie co z tego takiego dobrego wynika 6 nigdy raczej awangarda w swej klasie nie byla i sprzedawala sie cienko chociaz gdybym mial do wyboru Mazde 626 i Leganze z tego samego rocznika to chyba postawilbym na japonca ale tylko z powodu pochodzenia bo i tak Leganza jest ladniejsza a to w tej klasie ma znaczenie tak samo jak wyposazenie pozostaje jeszcze kwestia prestizu ale wg mnie ten odnosi sie jedynie do aut nowych bo co satre to stare i nawet mercedes jest prestizowy ale jak stoi w salonie a nie na gieldzie

Cytat:
2005-03-13 17:55:39, Zoltar pisze:
Naprawiać tego bym nie chciał

Świete slowa i w tym caly sek.... co to w ogole jest kia... macie chociaz 3 znajomych ktorzy cokolowiek wiedza o tym aucie ?? Ja co prawda znam takiego jednego glaba co mu ledwo n achelb starcza ale kupiul sobie na raty (wielopokoleniowe ) jakas KIA RIO (ok. 320 baniek) - szit kompletny, jak pada deszcz to tak wali o dach ze radia nie slychac na postoju... wnetrze wykonane niechlujnie, zero ergonomi.... MI sie te auta nie podobaja kompletnie... Daewoo mam(y) chyba bardziej przerobione (obcykane) po za tym nie ma o czym gadac.... sprawa jest jasna - LEGANZA .... jak dobrze pojdzie w pazdzierniku zamieszcze duuuuuuuzo fotek swojej .............

Dla tych co nadal maja wątpliwości zamiszczam pakiecik fotek b. dobrej jakości pieknej Leganzy, dokladnie takiej wersji jaka bede szukal....

LEGANZA CDX ---> FOTOS

[ wiadomość edytowana przez: dextran dnia 2005-03-14 02:47:51 ]

Cytat:
BTW to zdjecie Leganzy jest chyba rabione przed teatrem Narodowym/Wielkim w Warszawie - jak myslicie?

Tam po prawej stronie w tle to chyba nawet poldek stoi

po lewej po lewej

Co do naprawiania : MAZDĘ 626 robiłem kiedyś (elektrykę - z rocznika 1996) i jest pod tym względem bardzo uprządkowana - jeśli KIA ma tak samo to miodzio. Co do silników to IMO Leganza się chowa, silniki MAZDY są sprawdzonymi jednostkami. Co do wnętrza... jak dla mnie jest bardziej dopracowane. I raczej wiem co mówię bo gdzieś ze 2 lata temu szukałem takiego CLARUS-ka, niestety bez efektu
PS. Co do części - sprawa jest podobna jak z ESPERO i OPLEM

faktycznie to fasada Teatru Wielkiego - Opery Narodowej od strony Pl. Piłsudsikiego (jeszcze przed remontem fasady - teraz jest nico jaśniejsza) no i bez tych piedz. żyletek (tandetny budynek zaporj. przez Fostera)

ta legaznza na fotkach ladniutkie wnetrze ma...ale jakos z zewnatrz to ni robi wrazenia ten zloty kolor i kolpaki...

to fotki z allegro..widzialem ta aukcje..samochod fajny..i ma takie radio jak ja

ale przebieg ma zbyt duży....

dzis stalem na balkonie jarajac szluga i mnie oswiecilo patrzac na ulice...kia ma jedna gigantyczna przewage nad leganza...wystepuje wersja kombi