Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-14 15:10:47 Witam!
Panowie i Panie, mam prośbę, pilnie potrzebuję jakiegoś legalnego, ale darmowego progarmiku do przerabiania dokumentu *.doc na *.pdf Program musi dobrze konwertować tabelki. Z góry dziękuję. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-03-14 16:30:14 http://www.software995.com/
Instaluje ci "wirtualną drukarkę" Wersja podstawowa jest za friko, ale otwiera przeglądarke i wyświetla strone firmy. Jak nieodpowiada to pogoooglaj "pdf converter" albo "doc to pdf converter" Na pewno coś znajdziesz. Możesz też zainstalować OpenOffice'a - on ma wtyczke do generowania pdfów, ale możesz się naciąć z konwersją z Worda do OpenOffice'a [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-03-14 16:36:50 ] |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-15 07:27:38
Dzięki Navi! Ten programi mi w zupełności wystarcza. Niestety na OpenOffice już wcześniej próboowałem coś zdziałać. Jeśli idzie o proste teksty i tabelki to wszystko jest OK. Ale ja miałem tabele gzie były dodatkowo podzielone komórki, Po wygenerowaniu pliku na pdf z tabeli została sieczka. A i z tego co się orientuję do OpenOffica potrzebna jest licencja. Wiem że można ten programik ściągnąć z sieci, ale w firmach wymagana jest licencja na kiażde stanowisko. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-03-15 10:36:07 A ja mam instrkcję serwisową do ESPERO/NEXIA i nie wiem jak ją scalić z wielu PDF-ów ew. plików PSD (mam tak i tak) |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-03-15 10:52:02 jacenty a nie chcialbys sie podzielic ta instrukcja??
kisztan a open ofice nie jest darmowy? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-15 10:57:18
Oczywiście, że jest darmowy, ale jeśli chcesz go używać w firmie to musisz zapłacić za licencje. Możan zadzwonić do autora i zapoytać. Podobnie jest z końcówkami Novela, można je (instalki) ściągnąć z internetu, ale wymagana jest licencja. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-03-15 12:58:54
Wystarczy faktura VAT na jakąkolwiek gazetę do której dołaczona była płyta z OO. Natomiast jezeli nie wprowadzasz tego do ksiąg to nie potrzebujesz nic. To jest freeware. |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2005-03-30 10:07:28 No właśnie chciałem wiedzieć jakim to narzędziem można takie cuda zdziałać. Póki co to udaje mi się z Worda lub Excela przy pomocy tei wirtualnej drukarki sprawnie przechodzić do formatu *pdf.
A czy ten program ABBYy PDF TRANSFORMER można gdzieś pobrać za free, do użytku domowego oczywiście? Pozdr., Wrolo |