Programik do pdf

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Panowie i Panie, mam prośbę, pilnie potrzebuję jakiegoś legalnego, ale darmowego progarmiku do przerabiania dokumentu *.doc na *.pdf
Program musi dobrze konwertować tabelki.

Z góry dziękuję.

http://www.software995.com/

Instaluje ci "wirtualną drukarkę"
Wersja podstawowa jest za friko, ale otwiera przeglądarke i wyświetla strone firmy.

Jak nieodpowiada to pogoooglaj "pdf converter" albo "doc to pdf converter" Na pewno coś znajdziesz.

Możesz też zainstalować OpenOffice'a - on ma wtyczke do generowania pdfów, ale możesz się naciąć z konwersją z Worda do OpenOffice'a

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-03-14 16:36:50 ]

Cytat:
2005-03-14 16:30:14, Navi pisze:
http://www.software995.com/ Instaluje ci "wirtualną drukarkę" Wersja podstawowa jest za friko, ale otwiera przeglądarke i wyświetla strone firmy. Jak nieodpowiada to pogoooglaj "pdf converter" albo "doc to pdf converter" Na pewno coś znajdziesz. Możesz też zainstalować OpenOffice'a - on ma wtyczke do generowania pdfów, ale możesz się naciąć z konwersją z Worda do OpenOffice'a

Dzięki Navi!
Ten programi mi w zupełności wystarcza.
Niestety na OpenOffice już wcześniej próboowałem coś zdziałać.
Jeśli idzie o proste teksty i tabelki to wszystko jest OK.
Ale ja miałem tabele gzie były dodatkowo podzielone komórki,
Po wygenerowaniu pliku na pdf z tabeli została sieczka.

A i z tego co się orientuję do OpenOffica potrzebna jest licencja.
Wiem że można ten programik ściągnąć z sieci,
ale w firmach wymagana jest licencja na kiażde stanowisko.

A ja mam instrkcję serwisową do ESPERO/NEXIA i nie wiem jak ją scalić z wielu PDF-ów ew. plików PSD (mam tak i tak)

jacenty a nie chcialbys sie podzielic ta instrukcja??
kisztan a open ofice nie jest darmowy?

Cytat:
2005-03-15 10:52:02, iampinki pisze:
..kisztan a open ofice nie jest darmowy?

Oczywiście, że jest darmowy, ale jeśli chcesz go używać w firmie to musisz zapłacić za licencje. Możan zadzwonić do autora i zapoytać.
Podobnie jest z końcówkami Novela, można je (instalki) ściągnąć z internetu, ale wymagana jest licencja.

Właśnie chciałbym ją umieścić na naszym www tylko :
1. Ma ogromny rozmiar (kwestia rozdzielczości skanowania)
2. Jest w kawałkach - każda strona oddzielnie i są to pliki PSD i PDF
próbowałem StarOfficem 5.2, Open Officem, Wordem (doc2pdf) i zawsze wychodziła fatalna jakość, mogę wypalić na CD i wysłac albo położyć na jakiś FTP (to coś ok 100MB)

Cytat:
2005-03-15 10:57:18, kisztan pisze:
Oczywiście, że jest darmowy, ale jeśli chcesz go używać w firmie to musisz zapłacić za licencje. Możan zadzwonić do autora i zapoytać. Podobnie jest z końcówkami Novela, można je (instalki) ściągnąć z internetu, ale wymagana jest licencja.

Wystarczy faktura VAT na jakąkolwiek gazetę do której dołaczona była płyta z OO.
Natomiast jezeli nie wprowadzasz tego do ksiąg to nie potrzebujesz nic. To jest freeware.

Faktycznie konwersja z worda lub excela na dokumenty w formacjie pdf to teraz bajecznie prosta sprawa! Ale mam pytanko o sytuację odwrotną: jak z pliku w formacjie pdf wrócić do excela? Czy jest to w ogóle możliwe?

Pozdrawiam,
Wrolo

Cytat:
2005-03-29 12:39:45, wrolo pisze:
Faktycznie konwersja z worda lub excela na dokumenty w formacjie pdf to teraz bajecznie prosta sprawa! Ale mam pytanko o sytuację odwrotną: jak z pliku w formacjie pdf wrócić do excela? Czy jest to w ogóle możliwe? Pozdrawiam, Wrolo

no przeciez robilem cos takiego se stacjami LPG u niemcow
plik byl w PDF a bodaj na twe zyczenie zostal przerobiony na excela coby latwiej bylo szukac
sluzy do tego program "ABBYy PDF TRANSFORMER"
mozna zrobic z PDF :
worda
excela
HTML
plik tekstowy

oczywiscie program musi byc legalny

No właśnie chciałem wiedzieć jakim to narzędziem można takie cuda zdziałać. Póki co to udaje mi się z Worda lub Excela przy pomocy tei wirtualnej drukarki sprawnie przechodzić do formatu *pdf.

A czy ten program ABBYy PDF TRANSFORMER można gdzieś pobrać za free, do użytku domowego oczywiście?

Pozdr.,
Wrolo