Luźny kabel w silniku ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Dzisiaj zajżałem dokładniej pod maske mojej omegi 2,5 TDS i tak przygladając się zobaczyłem luźny zwisający kabel. Jako że autko mam od 10 dni nie za bardzo jeszcze się w nim orientuję mam pytanie czy ten kabel nie powinien być do czegoś podłączony. Ma końcówke jak do wpięcia w "coś" np. w 2 bolce ...

Kabel wychodzi z wiazki przy zbiorniku na płyn hamulcowy. Obok wychodzi 2 kabel który jest wpiety w zbiornik płynu hamulcowego. Ten zwisa sobie swobodnie ma długość ok 10-15 cm więc nie może byc do wpiecia gdzies daleko. Oblukałem czy nie ma gdzieś jakiegoś gniazda ale nic nie znalazłem.

Jakies pomysły?

Luźnych kabli z wtyczką znajdziesz (i to nie tylko w komorze silnika) od cholery, najprościej sprawdzić czy to do czegoś powinno być wpięte poprzez bezpośrednie porównanie lub schemat elektryczny...

U mnie w tym samym miejscu jest też luźna wtyka więc nie ma się czym przejmować. Czyli tak jak pisze Diro jest ich pełno.
Generalnie w Omegach instalacja elektryczna jest kompletna. No prawie Przygotowana na prawiefullwypas. Jak coś nie było zamontowane w opcji to istnieje tylko wtyk. I tak można sobie conieco łatwiej domontować np nivomat, grzanie dupy itp

Cytat:
U mnie w tym samym miejscu jest też luźna wtyka więc nie ma się czym przejmować.

No to luzik - temat do zamknięcia. Dzieki.