Pytanko o rozrusznik>pozdrawiam wszystkich

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rzecz dziej sie gdy silnik jest ciepły, po przekręceniu kluczyka w stacyjce słychać tylko lekki szum. Nastpne przekręcenie i wszystko wporządku odpala, czy ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam Tomasz.

Szczotki po prostu szlak trafia, albo automat nie odbija i przez to słyszysz tylko jego szum - jak się kręci . Tak czy siak musisz rozebrać, przeczyścić i wymienić to i tamto

mi sie nieraz zawiesz - jak chce odpalic i nieraz jakby szarpnie i wtedy kilka razy mi sie zawiesił(kreci sie ale nie kręci silnikiem musze wtedy go czyms puknąc i wszystko jest ok ale ciekawi mnie jaka jest przyczyna

to wina automatu a nie szczotek. ten szum oznacza, że rozrusznik sie kręci, ale nie bendix nie wysuwa się do koła zamachowego. gdyby szczotki się zawieszały to wogóle by nie było słychać szumu. możesz sprawdzić styk cienkiego przewodu na automacie, być może on jest jakiś marny.
pozdrawiam

zgadza sie
to napewno bendix
koszt niewieli wymiany bo okolo 60-80 PLN ale jak tak dlugo bedziesz krecil to pierdkbie przekladnia planetarna i wtedy bedzie lipa. Ja mialem rozrusznik Magneti Mareli i niestety byl klopot z dokupieniem jednej z zebatek przekladni ........ wiec kupilem uzywany rozrusznik
pozdrawiam