Pompka paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam takie małe pytanko,a mianowicie ile może kosztować nowa pompa paliwa do BMW E-30 z 89roku,bo moja siadła a za używkę chcą ok 170-250 zł.Chciałbym mieć porównanie,ile mogę dać za nową.Pozdrawiam

Zdecydowanie bierz używaną. Jak trafisz taką za 170 zł to masz sczęście.
Pozdrawiam

na allegro są pompy od 150 zł...

powiem ci w tajemnicy że pompy zewnętrzne(niewiem który model masz u siebie)są takie same w oplach i bmw z wtryskiem wielopunktowym
a te w baku (same pompy -kwestia przelutowania 2 przewoodów- bo mocowanie to będzie różne)też będą takie same
---
100zł jak poszukasz to terz da rade kupić
---
bosch robił te same pompy do różnych marek

do e30 są drogie pompy bo nie można dopasować od niczego bo są w środku i mały jest otwór w baku , używki bym nie proponował bo skąd wiesz że za 2 dni nie wysiądzie ja wymieniałem pompe na nową , poszukaj na forum to ten temat jest już poruszony i opisany ,mówie od razu że od e36 nie pasuje bo i takie propozycie były

Dla wszystkich zainteresowanych!!! Udało się Moje auto znów zaczeło gadać! Poszukiwania pompki paliwa byly tragiczne,ponieważ za używki chcą tyle kasy,że w głowie się nie mieści.A nowe jak zapewne bardziej wtajemniczeni wiedzą kosztują od 400-500zł.Po niemieckiej stronie granicy usłyszałem nawet,że pompka do mojego auta kosztuje 192euro,zwariowałem!!! I właśnie wtedy dokonałem odkrycia.Moja kochana mama,która pracuje w sklepie motoryzacyjnym skontaktowała mnie z jednym z dostawców i on zaproponował mi swoja pomoc.Okazało się,że są szansę na NOWĄ POMPKĘ PALIWA za jedyne 180zł.Sam nie wierzyłem,w to,co miałem zamiar uczynić.ZAMONTOWAŁEM POMPKĘ PALIWA OD POLONEZA.Trochę miałem z nią problemów,ponieważ była troszeczkę szersza od orginały i nie mogła wejść do środka(zagiołem mocowania znajdujące się na baku,te które trzymają pompę),ale udało się i okazało się,że wszystko jest w jak najlepszym porządku.Od wymiany pompki przejechałem już jakieś 400km i nic złego się nie dzieje.Więc jeżeli ktoś boryka się z takim samym problemem jak ja to namawiam,aby rozważył ten wariant.Pompka którą ja założyłem jest od poloneza na pełnym wtrysku i kosztyje 240zł,ja miałem ją za 180zł,ponieważ kupiłem ja beż narzutu sklepu.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wcześniejsze rady!

no a mówią że polonez taki zły. a tu na cos się jednak przydaje.
pozdrawiam