Sygnał dźwiękowy włączonych swiateł e-34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wyczytałem w instrukcji, że e34 jest sygnał dźwiękowy, który piszczy po otwarciu drzwi kierowcy na włączonych światach.
U mnie on nie działa! Może ktoś z Was wie, co może być przyczyną?
Gdzie on się znajduje?

u mnie to on piszczy nie po otwarciu drzwi tylko po wyjeciu kluczyka i nie zgaszeniu swiatel.

Jak sie wyłaczy silnik i nie wyjmie kluczyka ze stacyjki a światła są włączone to też piszczy.

hmmm ja mam e-34 89 i u mnie za to nic nie piszczy a mam prawie full wersje ??? a właśnie gdzie to urządzonko znaczy brzeczk jest może poszedł z dymem ?

Witajcie,

trzeba odkręcić ( 4 śrubki ) i wyjąć schowek ( jest on zamykany klapką ) !
Mam na mysli schowek w kokpicie - umieszczony (nisko) po lewej stronie kierownicy .
Po wykręceniu i wyjeciu schowka mamy dostęp do wiązki przewodów i tegoż "buzzera" ( brzęczka ) . Jest to kostka wielkością przypominająca najzwyczajniejszy elektroniczny przekaznik a zresztą zmysłem słuchu sami traficie w sedno .

Nie wiem jak jest w innych e34

Pozdrawiam

u mnie piszczy jak wyciągnę kluczyk i otworzę drzwi

Dzieki bardzo za odpowiedzi!

Ale u mnie po odkreceniu tej pokrywy nie znalazłem tego bzyczka jest tam tylko czujnik temperatury i pełno kabli ze złaczkami.
Na wszelki wypadek zajże jeszcze raz.

Ten buczek do sygnalu jest w liczniku (prędkościomierz).
Wiem - bo mialem problemy z licznikiem i wyminialem na rózne, bo nie moglem kupic właściwego - jedne buczały , a drugie nie.