BMW 740 E38

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pyt co do tego silnika czy jest on awaryjny i ile pali jak ktoś lubi sobie czasem dynamicznie pojeździć bez katowania samochodu po miescie i po trasie. bo jush za 30 000 PLN można ładny okaz kupić z 94 -95 rok

ja sie aldik pojawi na forum to mysle ze wszystkich informacji ci udzieli ale mysle ze ytrzymanie 318 nie moze nawet byc porownywalne do 740

nie no z tym to się licze że utrzymanie będzie duzo droższe ale cena 30 000 za takie auto jakim jest 740 i to jeszcze w manualu jest naprawde zachęcające.

te z poczatku 94/95 produkcji to bym nie polecal

poza tym silnik m60 ma wady, wiecej pali od m62 ja tez sie zastanawiam czy nie kupic 7
ale kupil bym 735 z silnikeim m62 z roku 97+

sa po 7 tys euro, sa nawet tnasze od piatek 535 z tego samego rocznika

do 40 tys sie zmiescisz na gotowo tak mysle

a koszty??? hehe to inna polka cenowa, niech tylko ci sie cos zwali, pojedziesz do seriwsu to ci krzykna 10k za naprawe

w rankingu awaryjnosci najwyzsze(najlepsze) z e38 miejsce zajmują wlasnie roczniki 94-96 wiec nie wiem skad masz dane to samo sie tyczy e39 pierwsze 2 lata najbardziej udane czego nie mozna powiedziec o e36 pierwsze 2 lata najgorsze
tyle wiem

Hmm co do napraw to nie wiem, bo mam je pół roku i nic się nie zepsuło, co do spalania to ok 8(9)-20litrów, oc według zniżej ale ja przy 55% w Pzu płace ok 350zł na pół roku. Części jest dużo więc nawet jak coś padnie to nię będzie żle. Aaa sory padł mi alternator ale zapłaciłem w warsztatcie coś 160 albo 200zł za naprawę, więc chyba za każde inne auto zapłaciłbym tyle samo.
Co do skrzynu to ja wole automata Jak chcesz to moja jest do sprzedania - zdjęcia w moim profilu.