[127]polosie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ma moze ktos sposob na zregenrowanie (uszczelnienie) polosi.Tzn w miejscu gdzie jest uszczelniacz (od strony skrzyni), polos jest wyrobiona i zalozenie nowej gumy z uszczelniaczem nie powoduje zakonczenia wycieku oleju w tym miejscu.
Moze ktos ma do sprzedania nowe polosie?

Pozdrawiam
Gigi

jak masz polosie 1.3 , 1050 to do nich pasuja uszczelniacze na polosie z cc900 wraz z gumami,mam takie zalozone u siebie,nie wiem czy widziales kiedys takie uszczelniacze,sa cale metalowe i nabija sie je na polosie.

i co mowisz ze kupic uszczelniacze od cc900 i bedzie dobrze? Nie trzeba poddtaczac polosi czy cos takiego?

Gigi

ja w swoim 127 903 przefrezowałem półoskę na taki wymiar jaki był w najwęzszym miejscu, i kupiłem pasujący wtedy simering,
mozesz spokojnie dobrac simering do takiej srednicy jaka ci zostanie ( lub odwrotnie )
mysle ze to najprostrzy sposób i pewny,
a zjechanie ze srednicy o 1 -2 mm nie zmieni na pewno wytrzymałości półoski, poza tym ona i tak w jednym miejscu jest juz węższa

pozdrawiam bjkubek

ps przetoczyc jest kiepsko bo półośka jest bardzo twarda, dlatego proponuje przefrezować

Uszczelniacze pasuja,jeden kosztuje ok 25zl + 10 guma,wytrzymoja spokojnie 30000tys,jedyny problem to ustalenie uszczelniacza na polosi,w odpowiedniej odleglosci tak zeby guma mogla pracowac.Na poczatek kup jeden i sproboj nabic na bardziej zuzyta polos,przy nabijaniu zwroc uwage na to zeby zaprzec sie o wewnetrzna bieznie uszczelniacza bo inaczej zniszczysz i nie bedzie trzymal.Na prawej polosi trzeba nabic do samego konca jak dobrze pamietam.Gumy kup dwie prawe od cc.