Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2005-05-19 07:45:21 Witam
Co Obstawiacie ....... Wczoraj wyjechałem OMESIĄ przed garażyk a tutaj z pod spodu wali paliwo , ale po kolei . Przy zapalonym silniku ucieka paliwo w okolicach przedniego prawego koła w miejscu łączenia przewodu igielitowego z gumowym ( niby oryginalne opaski zaciskowe są na swoim miejscu i trzymają a paliwo leje się jak z kranu ) Mam swoją teorie , myślę że prawdopodobnie padł regulator ciśnienia na listwie i po stronie pompy paliwa wytwarza się za duze ciśnienie , ale to tylko teoria , może zatkał się powrót ?? , a może to tylko opaska ? Czekam na pomysły ( w razie draki może Ktoś z Was wymieniał regulator ciśnienia i wie jaki jest jego koszt ?? ) w sobote zabiorę się za usterkę a do tego czasu czekam na Wasze sugestje Pozdrawiam Edmund Dantes |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-05-19 08:13:02 Edmund a nie lepiej sprawdzić?
Regulator nowy to około 260 zł. Myślę, ze we wszystkich autach jets ten sam, boscha na 3 bary. U mnie jest przykręcony torxem 7 i trzeba zdjąć kolektor dolotowy (przednią cześć albo baranek jak kto woli), u Ciebie jest łatwiejszy dostęp do listwy, więc jest łatwiej. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2005-05-19 08:24:53 ] |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-05-19 08:52:56 Miałem podobną usterkę.
Pękł przewód łączący listwę z regulatorem i to w takim miejscu że nie było widać pęknięcia. U mnie dało się wymontować listwę bez zdejmowania kolektora, trochę się namęczyłem z Thomim ale wyszła. Godzinka roboty na ulicy. Jednak trochę więcej niż godzinka - Tu pisałem o tym [ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-05-19 09:00:41 ] |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2005-05-19 20:45:05 Nie wytrzymałem do soboty i po urwaniu sie z pracy ( zakupie nowego "zbrojonego wężyka" tudzież 2 sztuk opasek zaciskowych rozmiar 8-12 ( na kluczyk 7 ) zlazłem do kanału i wymieniłem 20 cm przewodu i dwie opaski , poczym pozostawiłem uruchomiony silniczek na 1/2 godziny . Efek przerósł moje najśmielsze oczekiwania "wszystko OK " czyli teza potwierdzona że OMESIA to naprawdę SUPER AUTKO a w moim przypadku jeszcze bezusterkowe ( bo i jakaż to usterka
Pozdrawiam Edmund Dantes |