Problem z kolorowym wyświetlaczem od nawigacji GPS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Kupiłem omegę z kolorowym wyświetlaczem od nawigacji GPS jednak chyba z uszkodzonym bo tak powiedzieli w serwisie,

Oto objawy : najczęściej biały ekran, czasem jakieś kolorowe kreski , bardzo rzadko pojawił się napis display save a potem zniknął i znów biały ekran.
Nie wiem co robić poza kupnem nowego -cena!!!. Na alegro znalazłem jeden o symolu CS ale nawet nie drgnął po podłączeniu ja mam symbol KJ może to ma jakiś wpływ , może macie jakiś pomysł, może znacie jakiegoś elektronika co umie to naprawić i czy może być błąd gdzieś indziej niż w samym wyświetlaczu

Prosze o pomoć bo dopiero zaczynam przygodę z omegą
Dzięki z góry.
Robert

Cytat:
Na alegro znalazłem jeden o symolu CS ale nawet nie drgnął po podłączeniu ja mam symbol KJ może to ma jakiś wpływ , może macie jakiś pomysł,

Nowoprzybyłym polecamy wyszukiwarkę

Ostatni wątekt o kolorze

BTW ten z allegro kupiłeś czy tylko próbowałeś?

pozdr, Robert

Nie kupiłem , podjechałem do serwisu w Bydgoszczy by podłączyć i wpisać kody bo nie do końca ufność mam wielką do wysyłek.

Cytat:
Problem z nowo zakupioną omegą.Pomóżcie!

kolega nowy więc jeszcze nie wie, że tak zatytułowane wątki są wywalane do kosza!!

radzę poczytać regulamin

To według ciebie gdzie jest napisane w regulaminie o tym usuwaniu, i gdzie byś taki wątek poruszył , chętnie poradzę się bardziej doświadczonego członka

po pierwsze
Cytat:

TO NIE JEST PROBLEM !!!

Problemem w Twoim przypadku jest awaria wyświetlacza!!

Sam rozumiesz, że tak ZATYTUŁOWANY wątek powoduje powstawanie śmietnika na forum niezależnie od kategorii w której został umnieszczony. Poza tym zdaj sobie sprawę, że osoby mające coś do powiedzenia w tym temacie, może niekoniecznie chcą czytać o Twoich problemach... więc nigdy tu tu nie zajrzą.

Niestety masz rację, przez niedopatrzenie

wniosek

nie trafił oficjalnie do regulaminu...

ale to nie zwalnia z obowiązku MYŚLENIA

Jeżeli chodzi o myślenie to myślę że forum jest po to żeby dzielić się informacjami na dany temat i wiadomo że problem np: z jakąś denną urwaną śrubą to nie problem ale myślę że nie działający poprawnie wyświetlacz(czyli jakaś usterka) a nie jakaś przeróbka jak w innych postach dotyczących wyświetlaczy na forum , nadaję się żeby poruszyć ten temat , gdybym zatytułował ten post "niedziałający wyświetlacz" to zapewne wielu z członków odesłałoby mnie do archiwum,
na forum starałem się prosić bardziej o radę a zarazem o kontakt z osobami , które mogą coś w tym temacie pomóc i tak np: brutal coś konkretnego wniósł czyli przekazał mi na skrzynkę numer telefnu do gościa , co prawda w Koszalinie który może by pomógł
Myślę , że co prawda jestem nowy na forum ale chyba nie należy zbytnio przesadzać z tym usuwaniem tylko skoncentrować się jak najbardziej na systematyce postów i pokazaniu uczestnikom forum jak najlepiej z niego korzystać bo usuwać to każdy potrafi ale myślę że nie ma to nić wspólnego z MYŚLENIEM

Bez obrazy , pozdrawiam

myślę, że nie zrozumiałeś tego co chciałem Ci przekazać... no cóż, trudno się mówi.

Nie uważam, że Twój problem to jakaś błahostka która niegodna jest poruszenia na forum. Ale jeżeli tłumaczysz, że zatytułowałeś swój wątek
Cytat:

właśnie w ten sposób, tylko po to żeby nie odsyłano Cię do archiwum to... chyba robisz sobie jaja.

Jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto jest nowy i nie ma pojęcia o tym, że tytuły wątków w stylu "pomocy" wprowadzają niepotrzebny bałagan na forum i powodują, że kożystanie z wyszukiwarki staje się sportem tylko dla "zawodowców". Ale jeżeli ktoś robi to umyślnie i z premedytacją to... chyba pomylił fora...

do rzeczy:

Cytat:
skoncentrować się jak najbardziej na systematyce postów

święta racja !!

Cytat:
pokazaniu uczestnikom forum jak najlepiej z niego korzystać

właśnie staram się to zrobić metodą bezinwazyjną... i zastanawiam się skąd u mnie tyle dobrej woli

Tak więc przemyśl jeszcze raz swój problem, i zastanów się czy to najlepszy pomysł na tytuł

Dodanie słowa pomocy było podkreśleniem stanu gdyż z tym problemem borykam się już od mładnych kilku tygodni i na razie nikt nic sensownego nie doradził poza kup nowy no może sorry poszukaj na allegro słowo pomóżcie więc związane było ze zwróceniem uwagi ale możemy oczywiście się nie rozumieć- wporządku
nie uważam żeby użycie tego słowa wprowadzało jakikolwiek bałagan wszystko zależy od tego czy ktoś ma zamiar sobie z forum robić jaja czy traktuje to na poważnie - to podobnie jak ze zrozumienie jesteśmy tylko ludzmi może z czasem zrozumiemy się lepiej
z wyszukiwarki korzystałem i nic w tym temacie nie znalazłem poza postami o tym czy może sobie to włoże a może nie i czy to działa z tym czy nie- jest to problem faktyczny ale zgoła inny od mojego
na forum
- do moderatora - może by pomyśleć o wprowadzeniu jakiegoś nowego tematu żeby nie wpisywać tego w duperelkach bo duperelki zostawiłbym do innych wątków niż "problemy techniczne" - ten temat wprowadziłby trochę porządku na forum - to moja propozycja

Mimo tego w porzo że wogóle takie forum działa i że są ludzie poważni którym zależy żeby to forum czemuś i komuś się przysłużyło , także odnośnie tego czy robię sobie jaja - nie, nic podobnego

Jeżeli ustaliliście już że jakieś słowa wprowadzają bałagan na forum bądx są jeszcze inne drażniące sformuowania w postach chętnie wyeliminuję je żeby nie powodować zamętu na forum - w końcu jestem nowy - lecz niech to będzie jakoś usystematyzowane i uzgodnione z większością członków, chodzi oto żeby było ok no nie

Pozdrowienia dla wszystkich

zmiana tytułu i wystarczy

Cytat:
żeby nie wpisywać tego w duperelkach

zawsze możesz dać do "kategorii ogólnej"

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-05-28 16:17:09 ]

dzieki alicia

Witam wszystkich i proszę o poważne potraktowanie tematu

Wiem , że pewnie już nietórzy mają dość ale myślę sobie po ki h..j jest przecież to forum dla wymiany informacji, pomocy, wspólnych rozmów miłośników omeg czy zaspokojeniu czyjegoś krótkiego niedojrzałego " ego" Ale do rzeczy, bo może kogoś właśnie wkur....em.

Poruszam ponownie temat wyświetlacza kolorowego bo nikt na forum jeszcze takiego problemu nie miał- we wcześniejszych postach ( sprawdzałem) mieliście inego rodzaju problemy z navi.

Jeżeli macie ochotę pomóc przedstawiam opis problemu

Opis usterki - kolorowy wyświetlacz navi gps siemens KJ:

Najczęściej wyświetlacz jest biały czyli nie widać nic, z rzadka pojawiły się kolorowe kreski jakby zaczynał się wgrywać , ze trzy razy pojawił się napis display save no i z raz wyświetlacz działał poprawnie a po podjechaniu pod krawęnik znów biały no i do tej pory cały czas biały, biały , biały i ku....wa nic.
Podłączyłem raz wyświetlacz z allegro o kodzie CS - nawet nie drgnął
Jeżeli macie jakieś pomysły, najlepiej coś konkretnego telefon , adres do osoby która może doprowadzić to do porządku naprawdę będę wdzięczny , bo mam nadzieję że może u Was czegoś sie konkretnego dowiem bo byłem w ASO w Traxie w Łodzi i mi pan powiedział że nie mają przeszkolonych ludzi -ku..rwa paranoja - i nie mogą mi pomóc.
W warszawie powiedzieli wymienić bo uszkodzony- wymienić to i ja ku.. wa potrafię.
A może by pomyśleć , skontaktować się z kimś- nic.

Tylko prośba - nie wdawajmy się w denne dyskusje bo mam naprawę problem

Z góry serdeczne dzięki dla wszystkich
Pozdrawiam
Robert

Daj jakiś inny tytuł może ktoś to przeczyta - moder wie o co chodzi

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-05-30 23:00:50 ]
[ powód edycji: czekam na propozycje ]

ja w zasadzie znowu reklamowo - naprawiam te wyświetlacze - jeśli to nie możliwe wymienię na inny z zachowaniem oprogramowania - tel 0602268217 - Koszalin

Właśnie rozmawiałem z elektronikiem z Siemensa, który powiedział że to prawdopodobnie matryca lub drajwery do matrycy(co to nie wiem) ale nie podejmą się naprawy

ja slyszalem ze kiedy pojawia sie napis display save wtedy zablokowane jest radyjko(jakims kodem, ktory powinienes miec) w ten sposob jest zabezpieczone przed kradzieza.

Cytat:
2005-05-31 19:10:12, chabas pisze:
ja slyszalem ze kiedy pojawia sie napis display save wtedy zablokowane jest radyjko(jakims kodem, ktory powinienes miec) w ten sposob jest zabezpieczone przed kradzieza.

Napis SAFE faktycznie daje zablokowane radio. Ale DISPLAY SAFE to już zablokowany wyświetlacz (specyfika kolorowego).

pozdr, Robert

To już też sprawdziłem kody mam ale w ASO w Bydgoszczy i w Warszawie na techu nic to nie dało , W obu powiedzieli że to wina wyświetlacza jest uszkodzony. jeden elektryk w ASo w bydgoszcy powiedział że nawet jak kupię gdzieś inny wyświetlacz z innego samochodu to jeżeli nie będzie miał zniesinych kodów to też może być problem chyba że będę miał kody z tamtego samochodu , Pewnie wszystko jest do zdjęcia trzeba wiedzieć gdzie i jak no mieć speca który ewentualnie z tym sobie jakoś poradzi
Pozdr
Robert