Połączenie 2 wzmaków, czy to się uda? - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2008-10-03 14:39:10, Grand_XR3i pisze:
a oba wzmaki mają wyjście na sterowanie remote ? ...

Grand_XR3i- a widziales wzmacniacz ktory nie posiada remote????
bo ja osobiscie nie

10mm2 moze byc malo do tych dwoch wzmacniaczy-ale to wyjdzie w "praniu". dla ulatwienia sobie zycia- zastosuj rozete tak jak pisal kolega wczesniej. kabel z "masa" pusc na kazdy wzmak osobno- nie dawaj 2 pod 1 i zrob wszystkie zasilajace jak najkrotsze. jesli masz w radiu 2 wyjscia aux -to podlacz chinch na kazdy wzmacniacz osobno- jesli tylko jedno posiadasz to rozdziel go -na allegro sa takie przejsciowki po 10zl nie duzo a nie tniesz kabli

Moim zdaniem kabel zasilający pewniejszy był by 20mm2

Ok, to działa, osłucham i wysteruje teraz, ale już widzę żę na suba za mało mocy i w związku z tym pytanie o jeszcze jedną rzeżbę.Pod suba mam wzmaka, a w 2 wzmaku mam wolny kanał (to 3 kanałowiec jest) i pytanie czy możnaby ten 3 kanał dodać do suba napędzanego 1 wzmakiem.Dodam że wzmaki są tej samej firmy, czy ktoś tak robił?

Nawet nie próbuj tak zrobic, czyli dodawac ten jeden kanał z innego wzmacniacza, bo zrobisz piękne zwarcie. Coś takiego można zrobic ale tylko TEORETYCZNIE przy głośniku dwucewkowym, czyli jeden wzmak napedzi jedną cewkę a drugi drugą przy założeniu że oba dostają taki sam sygnał puszczony takimi samymi kablami(takiej samej długości), są identyczne, identycznie ustawione, ale to tylko teoretycznie bo tak naprawdę istnieją rozbieżności w działaniu wzmacniaczy nawet w obrębie jednego modelu danej firmy, a w takiej sytuacji cewki zachowają się jak zawodnicy przeciągający linę.