Kupno auta Sprowadzonego/Nieopłaconego - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ten właśnie też przyjechał z Niemiec na czerwonych blachach. Ale dogadałem się jakoś ze Znajomym. Mianowicie byłem z nim u notariusza i Zrobił mnie on swoim pełnomocnikiem, ponieważ jutro wyjeżdża za granicę, a ja w ten sposób mogę opłacić auto za niego, a nawet je zarejestrować. Spiszemy też umowę, ale bez daty. Po opłaceniu auta za niego wystarczy tylko wpisać datę i auto przechodzi na mnie. Oczywiście przez opłaty których on nie dokonał, cena auta spadła jeszcze niżej.
Pozdrawiam

odgrzeje kotleta.
Chce kupić dawce na swapa, który przyjechał z Niemiec, nie jest opłacony i zarejestrowany.
Jak to legalnie rozwiązać?
Po swapie zostanę z budą, która nie jest mi potrzebna.

priv

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Bardzo podobną sytuację miałem z moim poprzednim samochodem. Na szczęście udało mi się pozbyć problemu w całości, czyli sprzedałem dalej samą budę bez skrzyni i silnika. Osoba, która ode mnie go kupiła po prostu pocięła go na części i oddała na złom

a i wypadałoby coś spisać z gościem od którego mam to auto kupić...

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Pomóżcie sprawa pilna.

Możesz spisać umowę ale obstawiam, że umowę będziesz miał między Niemcem a tobą, więc i tak koleś sprzedający(pośrednik) nigdzie nie będzie uwzględniony. Jakby się okazało, że auto np. kradzione. Resztę części na złom i po sprawie. Tylko nr VIN zeszlifować szlifierką a tabliczkę odpiąć i zniszczyć.
Sam jutro mam zamiar jechać na złom, wywieść 4x drzwi, 2x maska, błotnik. Tylko, że uszkodzone elementy po kolizji.
Podjedz na kilka złomów/ewentualnie stację demontażu pojazdów i powiedz wprost, że silnik wyciągniesz a czy resztę odkupią za cenę złomu?

[ wiadomość edytowana przez: mateq111 dnia 2012-04-10 18:09:36 ]