Radio Ford CD 6000, podłączenie wzmacniacza - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2011-11-22 20:25:32, pdasiek pisze:
Mój tego nie ma, interesowałem się tym i ja niby mam tam taką kostkę, ale jest to ogólnie jakiś Blaupunkt dedykowany dla Renault i ta kostka jest do sterowania do kiery i coś tam jeszcze, w każdym bądź razie na 100% nie ma tam sygnału audio żadnego

Podaj model radia, to się sprawdzi czy się da, czy nie da

Renault G5 (pakowany w Lagunie 1 z tego co pamietam)
potwierdzicie tylko moją tezę - ma sterowanie z pilota, + zmieniarka, stąd brak miejsca na audio.

Lepiej odpowiedzcie jak z tą stratą jakości przez High Input :p

Zależy od tego jakiej jakości tłumiki tam są. Ale myślę że w tym odtwarzaczu to różnicy nie poczujesz

Tu masz jak zrobić line-out za pomocą lutownicy
KLIK

[ wiadomość edytowana przez: Kakiel dnia 2011-11-22 22:08:45 ]

kurde gdybym tylko miał trochę więcej zdolności elektronicznych, bo wcale to nie jest trudne. Ale nie poradzę sobie chyba
Rozumiem że z 1 kondensator = 1 głośnik, czyli w sumie wystarczy przylutować NASZ kondensator do jednego z płyty. Tylko tu mi nie pasuje bo
Cytat:
Dolutowujemy nogę "-" naszego kondensatora do nogi "+"

tu rozumiem
Cytat:
- naszego nowego kondensatora wlutowujemy w dziurkę

jaką dziurkę?

Aha i np 2x rca potrzebuje 3 przewodów, 2 sygnałowych L i P i jedna masa o ile pamiętam, to nie rozumiem skąd te dwa sygnały mam wziąść bo masę no to z radia się gdzieś zawsze weźnie

Przez kondensatory podłączasz się do płytki (te nowe kondensatory do płytki i od kondensatora kabelek do wyjścia) ale tracisz wyjścia głośnikowe.
Lub sposób drugi, dolutowanie się nie wyciągając kondków, nie tracąc wyjść głośnikowych.