Wątek o tuningu :) - Strona 72

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tez nie mam nic do wysokiego zawiasu szczegolnie na naszych drogach, ale w tuningu on wogole nie pasi

Cytat:
2005-06-05 15:01:03, cendra pisze:
tez nie mam nic do wysokiego zawiasu szczegolnie na naszych drogach, ale w tuningu on wogole nie pasi

Ano fakt

Cytat:
2005-06-05 15:01:03, cendra pisze:

Owszem nie pasi, ale właściciel tej Łady musiał pójść na kompromis. Przy obniżonym zawieszeniu na wschodnich drogach zostawił by połowę spoilerów po pierwszych paru kilometrach.

i cała robota poszła by na marne

Poldek z krakowskiego tuning show 2005. Zwroccie uwage na linie boczna tego poldka-zaspawane jest przetlocznie na calej dlugosci ponizej lini okien a powyzej listwy ktorej tez niema. Inne tez sa blotniki, progi i wydech z tylu ktory wyglada lekko mowiac dziwnie.

Cytat:
2005-06-05 22:56:05, elltry pisze:

ciekawie ma rozwiązany teraz sposób holowania go. Przeplata line holowniczą przez siatkę ? a moze jest ona w zderzaku na zawiasach ?

[ wiadomość edytowana przez: Ramzes_II dnia 2005-06-05 23:00:50 ]

Ale jest dość precyzyjnie zrobiony, trzeba przyznać... a styl...

Cytat:
2005-06-05 23:04:00, jacek_s pisze:
Ale jest dość precyzyjnie zrobiony, trzeba przyznać... a styl...

Nie no, jest OK. Podoba mi sie poza paroma szczegółami:
1) wlot na masce - nie dosc ze atrapa to brzydka na dodatek (ale to kwestia gustu)
2) troche za duzy badlook
3) brewki na tylnych lampach zupełnie niepotrzebne
4) o 2 cm za wielkie (niskie) wloty w przednim zderzaku

Wydech spoko - moze byc takie rozwiązanie skoro nie miescił sie tłumik pomiedzy resorem a bakiem, dodatkowo zaslania go rejestracja wiec - OK - moze byc
Fele sliczne, a w karoserie ktos wsadził troche pracy. Szacunek dla tego kto wyprowadził te zagiecia i przetłoczenia. I mam nadzieje ze nie jest to szpachla ani włókno szklane - bo popeka z czasem.
Do pełni szczescia brakuje czasrnego srodkowego słupka..

Jak nienawidzę tjuninków, to ten poldek naprawdę mi się podobał, oczywiście z małymi wyjątkami
Wyjątki: wlot na masce, zderzak jak dla mnie nieodpowiednio wyprofilowany (powinien dół iść w tył), białe lampy z tyłu i brewki, bad look powinien być raczej ostry niż zaokrąglony, wstawiłbym klamki, ale od audi. Generalnie spore zastrzeżenia również do wnętrza, które zostało tylko w dziwny sposób pomalowane.
Ale ogólnie poldek śliczny oprócz tych szczegółów...aaa jeszcze grill jak w nexii mi się nie podoba. Ale naprawdę to autko jako jedno z nielicznych stajlingów na tych targach nie raziło
Pzdr

No poldek generalnie b.fajny wyjątki:
-przedni zderzak
-maska
-ew. slupek środkowy w czerń
-felgi (rzecz gustu, mi trochę nie pasują do reszty stylingu)

WOW

ale się ktoś napracował, i czy warto było kasy ładować w tak przestarzałą konstrukcję generalnie podoba mi się - ale tylko bok, duży minus za brak klamek

No właśnie te klamki to nie teges, a tak ślicznie mógłby wyglądać z klameczkami od audi

Powiem wam ze podoba mi sie cały ten bok tego Poldka, kiedyś sam myślałem nad zlikwodowaniem tych przetłoczeń z boku i zrobienie go na gładko, ale skoro teraz wracają do ostrych kresek na autach to stwierdziłem ze zostaje jak jest.

mi sie podoba zrobiony bok na gładko - od razu poldek traci 50% kantów. To powinno być w serii od lat 90

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Fakt, że bez przetłoczeń wygląda duuuużo nowocześniej. W zasadzie to trudno się domyslić patrząc na drzwi jakie to auto. Mnie to się nie podoba ten spoiler z wielką siatą, a konkretnie to, że przez nią na wylot glebę widać. Jak już ktoś tak zaszalał to mógłby tak jak to widziałem w Mustangu zrobić kanały powietrzne - środkowy do chłodnicy i na miskę olejową, a boczne do hamulców.

Ogolnie jest Ok - jezeli wogole moze taki byc poldek po tuninku - brakuje jedynie fajnych foteli (groki, recaro, konig) - te polonezowski zaglowki strasznie psuja wrazenie

Ja bym w końcu chciał dojrzeć Poldka który by nie miał rynienek pod bagażnik ............

Cytat:
2005-06-05 23:58:21, Wujek-Kajtek pisze:
No właśnie te klamki to nie teges, a tak ślicznie mógłby wyglądać z klameczkami od audi

nein.. za malo indywidualne... polecam raczej klamki od 626 ('87-92)

Koles się napracował i przyłożył dlatego za staranność 5. Gorzej z założeniami teoretycznymi, które okazały się niesłuszne w praktyce i tak:
- Wlot na masce
- Wloty w spojlerze przez które widać kretówki
- Tylne lampy - wywalić białe klosze i brewki (białe klosze zawsze mi sie podobały dopóki nie zobaczyłem jak świecą takie lampy).
- Wydech

Na plus na pewno zaliczyć mozna gładkie boki i ciekawy kolor

[ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2005-06-06 11:16:45 ]

Cytat:
2005-06-05 23:55:23, GDA pisze:
WOW ale się ktoś napracował, i czy warto było kasy ładować w tak przestarzałą konstrukcję generalnie podoba mi się - ale tylko bok, duży minus za brak klamek

Przestarzała czy nie jeśli ktoś lubi POlonezy to to robi.