| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 12:27:22
Że co proszę? Coś takiego pisze założyciel FSO AK? |
vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-06 12:32:39
|
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 12:39:43 Kolega stawia nam tu pod znakiem zapytania sens działalności remontowej. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-06 13:06:22
A co jest dziwnego w moim stwierdzeniu bo nie rozumiem? Czyżbym nie napisał prawdy że Polonez to przestarzała konstrukcja i powoli odchodząca w kierunku pojazdu zabytkowego dlatego też mnie dziwi że pomimo tego ludzie inwestują potężną kasę (a w tym przypadku tak było w co nie wątpie) w taki samochód |
cendra Miłośnik FSO Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2005-06-06 14:02:59 bardzo fajnie rozwiazal te przetloczenia tak powinni plusy robic to i zderzaczki by pasowaly i cala reszta |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 14:58:23
Kolego - jako założyciel klubu do którego należą miłośnicy FSO nie powinieneś się dziwić, ze poświęcają czas i pieniądze swoim autom. Równie dobrze mogłbyś się dziwić po co nam akcje "szmata". Jak się coś lubi, to człowiek na to nie skąpi. Nie wiesz tego? Wędrując tropem tego co piszesz to nie powinienem naprawiać i przerabiać mojego Poldka tylko odłożyć gotówkę i kupić VW bo jest nowoczesne. Biorąc pod uwagę wpółczesne tempo zmian to teraz auto jest nienowoczesne rok po wyjechaniu z fabryki. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-06 15:09:32 Grzech - to teraz pojechałeś po mnie
ale dalej będę poddawał w wątpliwość "władowanie takiej kasy" w Poloneza - może to i brutalnie brzmi, ale cóż ... |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 15:14:28
Nie chodzi o to, że "brutalnie brzmi". Nikt nie twierdzi, ze Polonez jest nowoczesny, ale ładowanie kasy w swoje hobby to rzecz naturalna - nie czemu tu się dziwić. A poddawać w wątpliwość sens to już przesada. Bo to dotyczy wszystkim fanów rzeczy nienowoczesnych. Np starych żelazek. ![]() |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2005-06-06 15:30:31
Dzieki GAD. Wiedziałem ze mozna liczyc na Twoją pochlebnosc
Koszt remontu całego mojego auta zamknie sie sumą 13 tys zł. Dzieki !
Ciesze sie ze Ci tez sie podoba ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-06-06 15:32:18 Wiesz Grzechu Krzyśkowi chodziło zapewne o ładowanie kasy w tuning optyczny takiego samochodu a nie o renowację blach czy przywracanie stanu fabrycznego bo to co innego. Jak widze ze ktoś ładuje kupe kasy żeby polonez czy fiat wyglądał jakby z tasmy produkcyjnej zjechał to go rozumiem i popieram.
Ale jak widze co ludzie robią żeby poldek nie przypominał poldka tylko jakieś zachodnie auto po tuningu to tez poddaje wątpliwości sens takiego przedsięwzięcia... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-06 15:42:00 Life - nic dodać nic ująć dzięki
Ramzi - jezeli Twój po remoncie będzie podobnie wyglądał to uwierz mi ale nie zostawie na nim suchej nitki |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 15:52:50 Ups. No to mam przechlap. Mój po remoncie to na pewno fabrycznego nie będzie przypominał. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-06-06 15:55:13
no pasków raczej fabrycznie nie zakładali |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-06 15:55:32 Grzechu - czyżbyś zapomniał że jestem ortodoksem w tej kwesti nigdy tego nie ukrywałem, aczkolwiek mam to całkiem od niedawna kiedyś przeciez chciałem "zaplusowić" moje padło
|
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-06 16:43:22 To ja chyba swoim autem nie będę przyjeżdżał na zloty i w ogóle będę przemykał się kanałami żeby mię nikt nie rozpoznał. |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2005-06-06 17:04:10
Nie no luzik GAD. To bedzie ( juz prawie jest) z zewnątrz i wewnątrz całkowicie seryjny POLONEZ PLUS.. z silnikiem lekko dłubnietym 2.0 DOHC, most juz jest przespawany 4.1 Fiat-a, inny ukl. hamulcowy (pompa, serwo lucas) + tarcze wentyl, tyl bebny (juz są nówki i reczny działa) el. szyby (dzialają juz) C.zamek, Groki o których było w innym wątku itp.. No moze bedzie ciut niższy i stanowczo twardszy od serii Plusa, ale praktycznie niczym sie nie bedzie od niego różnił (jedyna róznica optyczna jaka bedzie u mnie w stosunku do Plusa, to brak spojlerka na klapie, brak blendy i zwykłe swiatła CARO, podobnie jak pas tylny pod swiatłami) |
Domel Miłośnik FSO [i], VW Passat Toruń | 2005-06-06 19:03:48
Grzesiu, spoko przyjedź. Jak GDA powie, że mu się nie podoba, dostanie piwo (i przypilnujemy, żeby wypił). Operację powtórzymy aż GDA nie powie że mu się zaczął podobać . Nagramy to na taśmie i jest materiał dowodowy
|
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-06 19:21:48 Jak to mówią "nie ma brzydkich kobiet", wszystko zależy od ilości spożytego alkoholu
|
vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-06 19:38:02 Tak wracając do tematy przestarzałej konstrukcji na razie włożyłem do tego '' przestarzałego'' samochodzika w tym roku hmmmm....:
- felgi alu 200 zeta , - kapsle i nowe wentyle 36 + 10 - biało czerwone lampy , kierunki , atrapa od cypryska 140 - lampa przednia lewa - jeszcze nie wygrałem aukcji - nowy korek wlewu paliwa i nowe zasłony przeciwsłoneczne 15 - żarówki 4 zł czyli jak na razie 390 zł A chce jeszcze : zrobic z blachą porządek , wyprać tapicerke lub kupic groki , nowe radio i głośniki , szyberdach , CB , wymienic jeszcxze pare rzeczy na nowe bo stare juz zurzyte. Czyli jak tak srednio liczyłem musze jeszcze wpakowac około 2000 zł minimum. Czy warto ??Dla mnie tak bo to moje auto i koniec, mimo że ''przestarzałe''. |