| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-07-29 23:23:36 |
raski W124 230TE i BMWe38 ... gdzieś na lubelskim zadupiu | 2004-08-11 12:14:21 Mam rekorda E2 z 1986 roku.
Mam silnik 1,8 i (100KM na wielopunktowym wtrysku) Jakie ma ten silnik oznaczenie fabryczne? |
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2004-08-11 15:18:54 raski - ja rozumiem że czasem coś trudno na forum znaleźć - ale przecież ty ten temat wałkujesz już chyba trzeci miesiąc... a jak mi się wydaje odpowiedź na to pytanie już dostałeś...
kliknij TUTAJ!! jako uzupełnienie dodam że silnik C18NE też rzekomo był zasilany systemem LU-Jetronic (wielopunkt - poprawiona wersja LE-Jetronic'a) POZDRAWIAM Bart |
Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-08-11 20:55:41 Witam
Nie pamiętam jużw tej chwili czy to ja czy nie ja ale... Ostatnio przybywa sporo nowych ludzi jest trochęroboty jest czasem bałagan...Sprząta się i to jest normalne ale... Wydaje mi sięże wątek ów znalazł sięw garażu co uznałem zapewne za brak doświadczenia autora wątku co starałem się naprawić - bynajmniej nie zamierzam się tłumaczyć - każde forum ma swoje prawa i zasady i Klubowicze z większym stażem i doświadczeniem lub też takimi uprawnieniami pilnują tego... Nie przerzuca się tu natomiast wątkó które są tworzone na forum ogólnym...isnienie garażu i wątków poświęconych konkretnym modelom nie zmusza do pisania tu i tylko tu... Natomiast co do szybkości lub braku odpowiedzi jak już Bartek napisał to raz...po wtóre Klubowiczów posiadającycch Rekordy jest kilku zaledwie więc wątek ten nie ma takiej frekwencji jak mógłby oczekiwać człowiek będący w wielkiej potrzebie... Raski z czasem nabierzesz doświadczenia na forum i spojrzysz na wszystko z innej strony... Pozdrawiam Vincent |
raski W124 230TE i BMWe38 ... gdzieś na lubelskim zadupiu | 2004-08-12 08:25:41 Mea culpa mea culpa mea maxima culpa.
Soooory Panowie i Panie. Po prostu miałem fatalny dzień. (Każdy by chyba miał jakby go czekała wymian w/w uszczelki) pozdrawiam |
fabian5 chełm | 2004-08-19 13:20:23 Witam.
Dalej poszukuję następujących danych technicznych do opla rekorda: 1. ile wynosi ciśnienie sprężania ? 2. ile wynosi kąt wyprzedzenia zapłonu ? oraz co powoduje różną moc w silnikach 1,9H, 1,9S, 1,9N. Dla przypomnienia mój reksio ma silnik 1,9N 75KM. Pozdrawiam. |
Soczewa Pełnoprawny Klubowicz Senator A/Sintra Poznań | 2004-09-18 16:17:45 Witajcie - od miesiąca nikogo nie ma w dziale REKORD - co z wami drodzy koledzy, właściciele tych wspaniałych maszyn ?????
Pozdrawiam wszystkich - zaglądajcie tu częściej. |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2004-09-24 13:26:37 Witam. Tak gościnnie tu zajrzałem, chociaż może niedługo trafię na stałe do tego działu Możecie mi podać jakieś zestawienie silników, które były montowane w Rekordach E? |
fabian5 chełm | 2004-09-24 20:25:31 Witam Pozdrawiam Dalej poszukuję następujących danych technicznych do opla rekorda: 1. ile wynosi ciśnienie sprężania ? 2. ile wynosi kąt wyprzedzenia zapłonu ? oraz co powoduje różną moc w silnikach 1,9H, 1,9S, 1,9N. |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2004-09-26 20:18:00 Mam dane silniczka 19SH ... z Rekorda D
A także silniczków 1,7 i 1,7S i Dieselka 2,1... Czyli silników starszej generacji, które wystepowały, o ile się nie mylę we wczesnych rekordach E1... Niestety po niemiecku, co trochę utrudnia mi odczytanie bardziej zaawansowanych danych... |
Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2004-09-26 20:40:41 Witam-może was zainteresuje....
mam do opchnięcia komplet szyb bez przedniej od E1, 4-boczki brązowe z czarną górą, przednie reflektory z migaczami, wał od automata, most, parę dupereli i gaźnik SOLEX 32 DIDTA. Ceny do uzgodnienia. A może ma ktoś chłodnicę do reksa na zbyciu? |
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2004-09-27 22:13:27
to wrzuć skan tych tabelek - wspólnie sobie poradzimy jakoś (albo podrzuć mi na maila - chętnie pomogę) |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2004-10-01 23:55:22 Się zrobi...ale nie mam skanera, i miał nie będę przez jakiś czas...Przy pierwszej okazji powalczę z tym trochę. |