Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
deathmanLFC Forumowicz Opel Ascona C / Astr ... Piekary Śląskie | 2007-11-20 21:41:20 scoodie -> dzięki za info, w sobotę sie pobawię z tym.
zeebeez -> no nic trudno, poczekam chłopaki, a wiecie coś na temat oleju w skrzyni biegów, co, gdzie, jak, z czym, kiedy i za ile? |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2007-11-20 22:02:05 Mi się udało zdjąć tą osłonę bez ściągania uszczelki, no chyba, ze nie o tej osłonie piszemy... w sumie u mnie była w zasadzie tylko osłona samego wiatraka.
Przerabiałem temat warczącego wentylatora - okazało się, że do środka do wirnika dostał się liść i to on hałasował . Jednak przy okazji wpuściłem kropelkę oleju na punkty, w których obraca się wałek, przy czym od strony silniczka dostęp do łożyska nie jest za ciekawy. Oczywiście trzeba to rozebrać w całości i wyczyścić, jeżeli łożysko hałasuje. Ciekawą rzeczą, jaką zauważyłem jest fakt, iż to łożysko zaczyna hałasować na zimę. Latem zawsze jest cisza. |
deathmanLFC Forumowicz Opel Ascona C / Astr ... Piekary Śląskie | 2007-11-20 22:21:17 hmmm to by wyjaśniało wszystko, dostanie się troszkę wody, zmarznie, niby poślizg jest, ale jak lodzik zejdzie i mokre wyschnie od tarcia to dmuchawa (czyt. łożysko) zaczyna hałasować... |